15:36 06.06.2019

Порошенко розцінює як спробу капітуляції вчорашні заяви в Мінську й очікує від політсил їхніх позицій

2 хв читати
Порошенко розцінює як спробу капітуляції вчорашні заяви в Мінську й очікує від політсил їхніх позицій

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликає політичні сили країни висловити своє ставлення до останніх заяв про припинення економічної блокади ОРДЛО і припинення вогню у відповідь на атаки противника.

"Я закликаю всі політичні сили чітко визначитися з позицією і щодо капітуляції, і щодо європейської інтеграції для того, щоб не намагатися приховати дуже небезпечний намір капітуляції, який сьогодні, на жаль, загрожує нашій державі", - сказав Порошенко на брифінгу в четвер у Києві, коментуючи заяви, що пролунали напередодні на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Він висловив побоювання з огляду на можливе скасування рішення Ради національної безпеки та оборони України, "якщо це входило в директиви президента Зеленського, є кардинально шкідливим і дуже схоже на капітуляцію".

За його словами, в питанні врегулювання ситуації на сході України необхідно чітко дотримуватися тих "червоних ліній", які перетинати не можна.

Як повідомлялося, напередодні відбулося засідання ТКГ у Мінську. Кучма повідомив, що ТКГ обговорювала проблеми безпеки. Однією з домовленостей стало зазначення не лише моменту початку "режиму тиші", а й механізму його впровадження. "Сьогодні ми перед усім світом маємо показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, також необхідна заборона на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми маємо 19-го їх затвердити", - наводяться слова Кучми на сайті президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу спецпредставник ОБСЄ в ТКГ з урегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік розповів журналістам про пропозицію Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це "буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА