12:11 14.06.2019

Зеленський розповів Лайчаку про кроки, які здійснює Україна для врегулювання ситуації на Донбасі

2 хв читати
Зеленський розповів Лайчаку про кроки, які здійснює Україна для врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський у четвер провів зустріч із нинішнім головою ОБСЄ, міністром закордонних і європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, під час якої сторони обговорили роль ОБСЄ у врегулюванні конфлікту на Донбасі, зокрема й за допомогою участі в Спеціальній моніторинговій місії в Україні.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба президента, Зеленський наголосив, що припинення вогню і повернення миру на Донбас є ключовим пріоритетом його діяльності, адже Україна щодня втрачає своїх бійців і цивільне населення. "Для мене це найголовніша мета - зупинити війну, зупинити вогонь, повернути наших заручників додому", - сказав він.

За словами глави держави, для встановлення миру Україна здійснює низку кроків, зокрема щодо активізації мирного процесу на Мінському майданчику.

"Ми не можемо довго чекати, бо йдеться про життя наших людей, тому сьогодні ми вже спробували перезавантажити переговори у рамках Тристоронньої контактної групи. Вже було проведено одну зустріч, призначено представника України у ТКГ – другого президента Леоніда Кучму, інших фахових людей для роботи у її підгрупах", - сказав Зеленський.

Президент України також висловив переконання в необхідності рухатися далі з метою досягнення конкретних відчутних результатів, щоб "довести цей процес до фіналу".

Зеленський також поділився спогадами про свою поїздку на лінію розмежування в перші дні після вступу на посаду. Він наголосив, що побував на сході не лише для того, щоб побачити, в яких умовах служать українські військові, а й для того, щоб особисто підтримати захисників", - ідеться в повідомленні.

Зі свого боку Мирослав Лайчак запевнив українську сторону в готовності ОБСЄ всіляко сприяти досягненню стійкого миру на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА