15:50 18.06.2019

Парубій рекомендував ініціювати позачергове засідання ВР тим, хто хоче розглядати інші питання, крім Виборчого кодексу

2 хв читати
Парубій рекомендував ініціювати позачергове засідання ВР тим, хто хоче розглядати інші питання, крім Виборчого кодексу

Президент України або 150 народних депутатів можуть ініціювати позачергове засідання Верховної Ради для вирішення пріоритетних, на їхню думку, питань у процесі розгляду поправок до другого читання проекту Виборчого кодексу, роз'яснив голова парламенту Андрій Парубій.

"Ми не маємо права, згідно з законом, перервати розгляд проекту закону. Не маємо права зупиняти розгляд правок... Що ми можемо зробити? Ми можемо зібрати позачергове засідання або за ініціативою президента України, або за ініціативою 150 депутатів", - сказав Парубій на пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Спікер додав, що народні депутати, які бажають невідкладно розглянути будь-які питання, крім проекту Виборчого кодексу, можуть зібрати 150 підписів, і він скличе позачергове пленарне засідання парламенту.

Так Парубій відреагував на заяву заступника голови фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва. Він закликав узгодити з фракціями позиції щодо Виборчого кодексу, винести в четвер на голосування цей документ, після чого перейти до вирішення інших питань.

Як повідомлялося, парламент 6 червня розпочав розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу і, згідно з регламентом роботи Верховної Ради, не може розглядати інші питання до ухвалення рішення щодо цього законопроекту. Загалом нардепи подали до нього майже 4,6 тис. поправок.

18 червня лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк запропонував 19 червня провести позачергове засідання Верховної Ради, на якому ухвалити рішення про звільнення з посади генерального прокурора Юрія Луценка. Крім того, представник депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко на погоджувальній раді закликав перейти до вирішення кадрових питань, ініційованих президентом України Володимиром Зеленським, - до голосування за відставку міністрів закордонних справ, оборони України, глави СБУ, генерального прокурора - й дати можливість президентові сформувати свою команду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА