09:00 20.06.2019

Зеленський планує перемістити АП, на Банковій буде художній музей - ЗМІ

2 хв читати
Зеленський планує перемістити АП, на Банковій буде художній музей - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський під час неформальної зустрічі з журналістами в АП заявив, що планує з часом перемістити Адміністрацію президента з центру Києва, а на вулиці Банковій створити художній музей, повідомило інтернет-видання "Українська правда".

"Я дуже цього (переїзду - ред.) хочу. Головна для мене зараз проблема - це терміни. Тому що будувати з самого початку - це неможливо. Тут не можна перебувати, я збожеволію", - зазначив президент.

На зауваження, що колишній начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей говорив, що треба три роки, щоб "з нуля" побудувати нову будівлю, президент відрізав: "Я знаю. Гелетей у нас уже не працює".

"Я не знаю, наскільки з нуля - це питання до архітекторів. Є ідея. Вже є план, вже є терміни, є конкретні будівлі", - зазначив Зеленський.

"Одне питання, на яке я не погодився, тому зараз шукають фінансову схему - нормальну схему, а не тіньову яку - щоб не брати гроші з бюджету. Хоча на це щось там у них є, але я не хочу зовсім нічого брати. Це єдине питання, яке може перешкодити дуже швидкому переїзду", - додав він.

"А ви побачите. Є ідея, все вже навіть намальовано. Дуже крута у нас ідея, що потім робити з Банковою", - сказав глава держави.

На запитання, чи буде це музей, Зеленський відповів ствердно: "Так, великий художній музей".

"Є дуже багато картин, які люди не можуть побачити через те, що просто немає місця. У запасниках воно перебуває. Прикольно?", - сказав він.

На запитання, чи передасть він сам щось музею, президент відповів: "Нічого я не маю. Я зайшов, попрацював...".

Коли запитали, скільки працівників він залишить в Адміністрації, адже зараз працюють 420 осіб, Зеленський відповів: "Ох, ви біжите попереду... Я сьогодні дещо підписав із приводу переформування Адміністрації - ви побачите, буде менше людей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА