13:03 20.06.2019

Зеленський ознайомився з проектом перенесення Адміністрації президента до Українського дому

2 хв читати
Зеленський ознайомився з проектом перенесення Адміністрації президента до Українського дому

Президент України Володимир Зеленський ознайомився з проектом реорганізації Адміністрації президента України і її перенесення до будівлі на Європейській площі в центрі Києва, в якій наразі розташовується національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім", також відомий як "Міжнародний конгрес-центр "(ICC).

На відео, оприлюдненому на сторінці "Команди Зеленського" в соцмережі Facebook, видно, що в презентації брали участь співробітники Адміністрації президента.

Проект передбачає реорганізацію АП за типом відкритого офісу, проте реконструйована будівля Українського дому в ньому фігурує як "нова АП - центр розвитку країни". Реконструкція передбачає збереження будівлі в наявних формах і застосування низки сучасних, зокрема, енергоефективних технологій, а також відновлення фонтану.

Передбачається створення актового залу на 500 осіб, коворкінгу для громадян, які звертатимуться з певними ініціативами, кафе, спортзалу. Глава Адміністрації президента Андрій Богдан під час презентації заявив: "Ми знайшли концепцію: ми ні копійки не витрачатимемо з державного бюджету".

Під час презентації президенту запропонували два варіанти розташування його кабінету - з видом на Дніпро і з видом на Європейську площу, на яку будівля виходить фасадом. Зеленський надав перевагу варіанту Європейської площі, назвавши його символічним.

Питання реалізації права громадян на протест біля будівлі АП і транспортне рішення залишаються в стадії опрацювання.

Під час презентації Зеленський неодноразово висловлював схвалення положень проекту і наприкінці заявив: "Мені дуже подобається".

Також обговорювалася перспектива організації в нинішній будівлі Адміністрації президента на вул. Банковій музейного комплексу.

П'ятиповерхову будівлю "Українського дому" було побудовано в 1982 році на місці знесеної триповерхової будівлі готелю "Європейський", що дав назву площі. Спочатку і до 1993 року в ньому розташовувалася Київська філія Центрального музею Леніна, зокрема, відбувалися церемонії прийняття дітей шкільного віку до Всесоюзної піонерської організації ім. Леніна. Також у будівлі розташовувалися прокуратура і місцеве відділення міліції.

Нинішній функціонал будівля отримала в 1993 році. Під час Помаранчевої революції в 2004 році в ній розташовувався штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка. Під час Революції гідності в 2014 році в будівлі розмістився резерв внутрішніх військ і загону "Беркут", але її захопили протестувальники, унаслідок вона чого зазнала пошкоджень; того самого року її було відновлено.

Площа будівлі перевищує 17 тис. кв. м, вона включає концертний зал площею 782 кв. м, медіа-центр, експозиційні, фуршетні та інші функціональні площі. У будівлі відбуваються конференції, з'їзди, виставки, презентації, концерти, літературні зустрічі та інші заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА