14:01 20.06.2019

Зеленський створює Офіс президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників АП

2 хв читати
Зеленський створює Офіс президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників АП

Президент України Володимир Зеленський створює Офіс президента шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента України.

"Утворити Офіс президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента України. Офіс президента України є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом України визначених Конституцією України повноважень", - йдеться в указі Зеленського №417/2019 від 20 червня.

Зеленський визначив структуру Офісу президента: керівник Офісу і його перший заступник, а також заступники; керівник апарату Офісу президента; перший помічник президента і помічники; радники президента; прес-секретар президента; уповноважені президента і його представники.

Крім того, до структури Офісу президента входять Кабінет президента; Кабінет керівника Офісу президента, низка директоратів і департаментів.

Так, передбачені директорати з питань правової політики; з питань зовнішньої політики; з питань національної безпеки і оборони; з питань юстиції і правоохоронної діяльності; з питань регіональної політики і децентралізації; з питань економічної політики; з питань внутрішньої і гуманітарної політики; з питань інформаційної політики.

Створюються також департаменти документального забезпечення; з питань Державного протоколу і церемоніалу; з питань громадянства, помилування, державних нагород; з питань звернень громадян; департамент доступу до публічної інформації; департамент управління персоналом; департамент інформаційних технологій; департамент забезпечення зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів; забезпечення діяльності уповноважених, представників і роботи Офісу президента України; а також режимно-секретний департамент.

Перший помічник президента, помічник президента і радники президента призначаються на посади і звільняються з посад президентом України, який безпосередньо координує їхню діяльність.

Керівнику Офісу президента доручено подати у двотижневий строк проект Положення про Офіс президента України.

Крім того, Зеленський створив комісію з реорганізації Адміністрації президента на чолі із заступником керівника апарату Адміністрації президента - керівником Головного департаменту документального забезпечення Ігорем Стасенком. Йому належить затвердити персональний склад комісії з реорганізації; забезпечити здійснення в установленому порядку, в тому числі з дотриманням вимог законодавства України про державну службу, про працю, заходів, пов'язаних із реорганізацією АП.

"Працівникам Адміністрації президента України продовжувати виконувати покладені на них посадові обов'язки до припинення в установленому порядку трудових відносин із ними", - йдеться в указі.

Визначено, що фінансове, матеріально-технічне та інше забезпечення діяльності Офісу президента України здійснює Державне управління справами.

Кабінет Міністрів має визначити умови оплати праці працівників Офісу президента України.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА