11:40 25.06.2019

Герасимов про резолюцію ПАРЄ: і Кремль, і його "п'ята колона" використовуватимуть кожен день для реваншу, користуючись недосвідченістю влади України

2 хв читати
Герасимов про резолюцію ПАРЄ: і Кремль, і його "п'ята колона" використовуватимуть кожен день для реваншу, користуючись недосвідченістю влади України

 Підтримка Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції, яка відкриває шлях для повернення до Асамблеї російської делегації, підтверджує, що Кремль і "п'ята колона" намагаються взяти реванш, користуючись недосвідченістю нової української влади, вважає керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Це дуже небезпечний сигнал того, що сьогодні порушення міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави можуть бути безкарними. Ті, хто голосував за це рішення, забули про те, що в Україні вбито понад 13 тисяч людей, що окуповано більше ніж 7% території, що російська техніка і російська армія присутні на українській території", - сказав Герасимов у вівторок в ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Парламентарій зазначив, що базовим чинником у міжнародній політиці з підтримки санкцій проти РФ і міжнародної єдності на користь України є копітка щоденна робота в цьому напрямі. "А тут ми бачимо, що президент Володимир Зеленський не зустрівся з (українською - ІФ) делегацією ПАРЄ, ми бачимо, що жодної підтримки дипломатичними каналами, згідно з моєю інформацією, не було", - наголосив він.

У цьому контексті Герасимов додав: "Це рішення підтверджує ще одну тезу: сьогодні і Кремль, і "п'ята колона" Кремля використовуватимуть кожен день для реваншу, користуючись недосвідченістю української влади".

За його словами, після повернення української делегації зі Страсбурга позиція України з цього питання обговорюватиметься, ухвалюватимуться конкретні рішення. "Ми робитимемо все для того, щоб не тільки зберігати, але й посилювати міць міжнародної підтримки, яка щиро допомагала Україні всі ці п'ять років", - сказав Герасимов.

Як повідомлялося, в ніч на 25 червня ПАРЄ схвалила резолюцію про обмеження санкційного механізму асамблеї, яка відкриває можливість повернення російської делегації до організації. Резолюцію було ухвалено за підсумками обговорення доповіді члена ПАРЄ Петри де Суттер. За резолюцію проголосували - 118 делегатів, проти - 62, утрималися - 10.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА