16:46 25.06.2019

Представники партії "Слуга народу" подали заяви до МВС, Нацполіції і Генпрокуратури у зв'язку з масовою реєстрацією кандидатів-клонів у округах

3 хв читати

 Представники партії "Слуга народу" президента України Володимира Зеленського подали заяви до правоохоронних органів про введення в оману виборців у зв'язку з реєстрацією на мажоритарних виборчих округах кандидатів-клонів партії "Слуга народу".

"Сьогодні нами було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.157 Кримінального кодексу України. Тобто введення виборців в оману", - повідомив представник партії "Слуга народу" Олександр Качура журналістам у вівторок.

За його словами, у заяві йдеться про те, що на сьогодні частина кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах вказали в своїх анкетних даних у заявах, які подавали до ЦВК при реєстрації, інформацію про те, що вони нібито працюють у приватному підприємстві "Слуга народу", ТОВ "Слуга народу" або громадській організації "Слуга народу", що має ознаки шахрайства.

"Всі ці громадські організації - ми нарахували більш як 100 на сьогодні - зареєстровані, як правило, за два дні до того моменту, як були подані документи. Тобто вбачається в цьому брудна технологія проти "Слуги народу", - пояснив Качура.

Він розповів, що суть технології полягає в тому, щоб заплутати виборців, аби вони "не змогли віддати свій голос за ту партію, за яку збиралися".

За словами Качури, також трапляються випадки, коли кандидати в депутати в мажоритарному окрузі зазначають у своїх анкетних даних, що вони є членами партії "Слуга народу", хоча насправді такими не є.

"Завтра починається всеукраїнський флешмоб усіх мажоритарних кандидатів - сьогодні, сподіваюся, будуть зареєстровані всі мажоритарні кандидати від нашої партії - завтра починається подання заяв про скоєння злочину в усі територіальні управління поліції у всіх округах", - наголосив представник партії "Слуга народу".

За його словами, наразі вже виявлено більш як 85 таких випадків.

Качура уточнив, що сьогодні були подані заяви до МВС, Національної поліції і Генпрокуратури України, і висловив надію, що ця справа буде розслідувана і що правоохоронні органи вживуть усіх необхідних дій, щоб виборці 21 липня змогли віддати свої голоси за партію, яку дійсно підтримують .

Кандидат у народні депутати за виборчим списком "Слуги народу" Вадим Галайчук, у свою чергу, зазначив, що масовість такого явища викликає підозри, що за цим стоїть якась організація, оскільки більшість організацій із назвою "Слуга народу" створювалися за кілька днів до реєстрації кандидатів, тобто була якась стратегія.

Ст. 157 Кримінального кодексу України - "перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача".

Як повідомлялося, 21 червня у громадській організації "Комітет виборців України" (КВУ) повідомили про масові факти реєстрації кандидатів-клонів партії "Слуга народу" в одномандатних виборчих округах.

"Такі особи балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе зазначають, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств під назвою "Слуга народу", - повідомляють на сайті КВУ.

Такі випадки зафіксовано в одномандатних округах №37 (Дніпропетровська область, Кривий Ріг), де зареєстровано відразу п’ятеро кандидатів-самовисуванців, які використовують бренд "Слуги народу" (при цьому всі п'ятеро - безпартійні); №146 (Полтавська область), де зареєстровано троє таких кандидатів; в ОВО №94 (Київська область) - три різні особи зазначають, що пов'язані з брендом "Слуга народу", хоча всі вони - безпартійні. В ОВО №95 (Київська область) зареєстровано кандидата-самовисуванця, в якого у відомостях зазначено, що він представляє благодійну організацію "Слуга народу". Аналогічна ситуація і в окрузі №137 (Одеська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА