12:32 26.06.2019

У екс-радника Порошенка Бірюкова відбуваються обшуки, заявляють у "Європейській солідарності"

2 хв читати
У екс-радника Порошенка Бірюкова відбуваються обшуки, заявляють у "Європейській солідарності"

У колишнього позаштатного радника п'ятого президента України Петра Порошенка, кандидата у народні депутати від партії "Європейська солідарність" Юрія Бірюкова відбуваються обшуки, повідомляється на офіційному сайті партії "Європейська солідарність" у середу.

У політсилі розцінюють це як політичне переслідування. "Обшуки у кандидата в народні депутати від "Європейської солідарності", відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія "Європейська солідарність" вважає цинічним політичним тиском і неприхованим переслідуванням із політичних мотивів", - йдеться в повідомленні.

У партії зазначають, що Бірюков - один із перших волонтерів, який із перших днів російської агресії в 2014 році допомагав Збройним силам України, ніколи не був матеріально відповідальною посадовою особою, але його дії зупинили корупційні схеми і суттєво поліпшили забезпечення армії, що стала на захист країни. "Зараз Юрія Бірюкова намагаються безпідставно звинуватити в зворотному", - зазначають у політсилі.

"Європейська Солідарність" розцінює обшуки у Бірюкова як частину реваншу, як спробу розправи над тими, хто допомагав Збройним силам України протистояти агресії РФ. "І хто може гарантувати, що після того, як розправляться з волонтерами, не почнуть судити тих, хто зі зброєю захищав Україну від путінської Росії? Тому ми категорично заявляємо, що не допустимо ревізії здобутків Революції гідності і не дозволимо розвернути країну до минулого!" - йдеться в заяві партії.

У "Європейській солідарності" також зазначили, що тих, хто найбільше зробив для армії і допоміг зупинити російську агресію в 2014 році, слідчі органи атакують "у критичний політичний момент, у розпал передвиборної кампанії, за надуманими підставами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА