17:27 05.07.2019

Запропонований на посаду голови Луганської ОблВЦА Комарницький відкидає обвинувачення в підтримці так званої "ЛНР" у 2014 році

2 хв читати
Запропонований на посаду голови Луганської ОблВЦА Комарницький відкидає обвинувачення в підтримці так званої "ЛНР" у 2014 році

Запропонований президентом України і схвалений Кабінетом Міністром на посаду нового голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, ректор Луганського державного університету внутрішніх справ (наразі розміщується в Сєвєродонецьку - ІФ) Віталій Комарницький відкидає обвинувачення в підтримці так званої "ЛНР" у 2014 році.

"Якщо говорити про мою громадянську позицію, то з лютого 2014 року у нас в університеті розміщувалися ті Внутрішні війська, які приїхали з Хмельницької та Вінницької області забезпечувати порядок. Скажімо так, м'яко кажучи, не всі погодилися їх прийняти. Вони всі розміщувалися у мене. Ось вони у мене були до 3 травня 2014 року, коли знову ж таки не я прийняв рішення їх вивезти, переселити в аеропорт. Я був проти. Але не я приймав це рішення", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Комарницький нагадав, що в будівлю його університету 1 травня 2014 року кидали пляшки із запальною сумішшю на знак протесту через перебування там Внутрішніх військ, не давали завершити навчальний процес, було дев’ять прямих влучень по університету.

"До останньої секунди на флагштоку був прапор України, весь "поранений" уже. Тому якби у нас була якась інша позиція... Нас потім захопили, розграбували. Це було вже в серпні 2014 року. П'ятьох моїх співробітників "кидали на підвал". Так що в усьому має бути якась логіка", - розповів він.

Комарницький зазначив, що після передислокації вишу в Суми в 2014 році він за своєю ініціативою добровільно пройшов поліграф. "Мене ще обвинувачували, що нібито наш університет пізно вийшов. Але ми вийшли рівно тоді, коли нам дали команду. Ми - люди військові, і не можемо без наказу", - наголосив він.

Запропонований на посаду голови Луганської ОблВЦА підтвердив, що його молодший син Артем, колишній слідчий ГУ МВС України в Луганській області, ще в 2011 році виїхав до Російської Федерації, і з березня 2014 року він із ним не бачився. Старший син Максим - прокурор в одному з відділів у Головній військовій прокуратурі України.

Комарницький також зазначив, що в своїй біографії був депутатом місцевих рад від селищної до обласної, щоб відстоювати інтереси університету, ректором якого став у 2007 році. За його словами, з цих самих міркувань він балотувався в 2010 році до Луганської облраду за списком Партії регіонів після надходження такої пропозиції, не будучи її членом.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено в новинній стрічці та у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА