17:37 05.07.2019

Майбутній голова Луганської облВЦА виступає за диференційований підхід до правової оцінки тих чи тих дій громадян на окупованих територіях

2 хв читати
Майбутній голова Луганської облВЦА виступає за диференційований підхід до правової оцінки тих чи тих дій громадян на окупованих територіях

Запропонований президентом України і схвалений Кабінетом Міністром на посаду нового голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький виступає за диференційований підхід до правової оцінки тих чи тих дій громадян на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Якщо ми візьмемо перший розділ Кримінального кодексу України про злочини проти основ держави і деякі статті з інших розділів, то все правильно розписано, і, зокрема, є такі поняття, як колабораціонізм і тероризм. Правову оцінку діяльності громадян на тимчасово окупованих територіях необхідно здійснювати з урахуванням поділу таких громадян на три категорії: представників силового блоку; представників публічного сектору; представників приватного сектору", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Комарницький вважає, що до представників силового блоку необхідно застосовувати невідворотність кримінального покарання; друга категорія громадян (представники публічного сектору) підлягає амністії або їх відповідальність може виключатися на підставі крайньої необхідності; третя категорія громадян не несе відповідальності за співпрацю з "адміністраціями".

Він також зазначив, що термін "колаборанти" в цьому випадку йому не дуже подобається. "Але тут уже більше навіть психологи мають працювати. Це поняття не має бути "токсичним". І знову-таки, ми говоримо про амністію, а амністія передбачає покарання, а потім амністію. Тому, можливо, і слово "амністія" в цьому випадку не зовсім доречне", - пояснив він.

"Люди вже зараз мають знати всі ці питання. Тому що незнання - це найгірше. Я скажу ще, що не можна весь час ховатися від цих тем. І покарання - це сильний метод, але десь має бути не лише батіг, а й пряник", - додав Комарницький.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено в новинній стрічці та у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА