19:22 09.07.2019

Зеленський затвердив порядок проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом

2 хв читати
Зеленський затвердив порядок проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом

Президент України Володимир Зеленський затвердив Порядок проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом.

Як повідомляє прес-служба глави держави, указ підписано відповідно до ч.5 ст.27 закону України про національну безпеку, прийнятому в червні 2018 року.

Порядок визначає, що огляд загальнодержавної системи боротьби з тероризмом проводиться Службою безпеки України в ході комплексного огляду сектора безпеки і оборони за рішенням Ради національної безпеки і оборони України, яке вводиться в дію указом президента України.

"У разі необхідності огляд загальнодержавної системи боротьби з тероризмом може проводитися за окремим рішенням Ради національної безпеки і оборони України, яке вводиться в дію указом президента України", - йдеться в указі.

Метою проведення огляду є оцінка стану і готовності суб'єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань щодо попередження, реагування та припинення терактів і мінімізації їх наслідків, стану їх кадрового, фінансового, матеріально-технічного та інших видів забезпечення, а також наявних можливостей щодо ефективного реагування на терористичні загрози.

Завданнями огляду є оцінка стану і перспектив розвитку системи боротьби з тероризмом, оцінка можливостей суб'єктів боротьби з тероризмом, формування перспективної моделі системи боротьби з тероризмом.

Проведення огляду ґрунтується на принципах законності і неухильного дотримання прав і свобод людини і громадянина; об'єктивності та комплексного підходу; наукової обґрунтованості.

Організація, загальне керівництво і контроль над проведенням огляду системи боротьби з тероризмом здійснює глава СБУ. Огляд здійснюється СБУ через створену в установленому порядку Антитерористичним центром при СБУ робочу групу, до складу якої входять фахівці (експерти) суб'єктів боротьби з тероризмом, центральних і місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, організацій і установ. Робочу групу очолює керівник АТЦ СБУ. План заходів з проведення огляду затверджується головою СБУ.

Науково-методичне забезпечення проведення огляду здійснює Національний інститут стратегічних досліджень. Інформаційне забезпечення здійснюється шляхом обміну необхідною інформацією між залученими в його проведення представниками суб'єктів боротьби з тероризмом. Фінансове забезпечення здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених для суб'єктів боротьби з тероризмом, а також інших джерел, не заборонених законом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА