07:06 12.07.2019

Куницький заявив, що ЦВК прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів, але він відновиться через суд

2 хв читати
Куницький заявив, що ЦВК прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів, але він відновиться через суд

Кандидат в народні депутати від "Слуги народу" в 169-му окрузі (Київський район Харкова) Олександр Куницький заявляє, що Центральна виборча комісія прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата в цьому окрузі Олександра Грановського.

"ЦВК зняла мою кандидатуру з виборів! Грановський прекрасно знає, що я відновлюсь через суд і виграю в 169 окрузі! 9 "мотивованих" Грановським членів ЦВК проголосували проти мене! 7 членів ЦВК були проти мого зняття. Це як раз і є чіткий сигнал політичного тиску! Жоден не утримався! За інформацією, яку мені повідомили, Порошенко особисто дзвонив членам ЦВК і "тупав ногами", щоб мене знімали під будь-яким приводом!", - написав він на своїй сторінці в Facebook у четвер увечері.

11 липня ЦВК на своєму засіданні скасувала реєстрацію Куницького на виборах.

За інформацією від Державної прикордонної служби України, протягом останніх п'яти перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року).

При цьому комісія не взяла до уваги доводи Куницького, що він був відсутній в Україні в зв'язку з перебуванням в службовому відрядженні, щодо виконання редакційних завдань "1 + 1 Продакшн", і його громадською діяльністю як члена організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації". У ЦВК зазначили, що Куницький не надав доказів на підтвердження своїх трудових відносин.

ЦВК констатувала, що Куницьким не дотримано вимог Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення виборів народних депутатів.

Як відомо, в окрузі №169 балотується до парламенту як самовисуванець народний депутат Олександр Грановський, який в нинішній Верховній Раді входив до фракції Блоку Петра Порошенка, а 29 травня заявив про вихід з партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", яка перейменована в "Європейську солідарність".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА