10:06 18.07.2019

В Україні розроблять спрощений механізм надання громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах - Зеленський

1 хв читати
В Україні розроблять спрощений механізм надання громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізм надання українського громадянства як другого етнічним українцям із дружніх країн, які хочуть приєднатися до розвитку своєї історичної батьківщини.

"Також необхідно розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах", - повідомила прес-служба глави держави.

Таке рішення президент прийняв через продовження арешту 24 українським морякам, а також підписання президентом Російської Федерації указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства.

Водночас в Офісі глави держави заявили, що цей указ спрямований на українських громадян, які змушені проживати на тимчасово окупованих територіях, і наголосили, що такий крок із боку РФ створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту й реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларувало.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА