12:34 18.07.2019

Рябошапка назвав посилення захисту викривачів серед пріоритетів антикорупційної політики

1 хв читати
Рябошапка назвав посилення захисту викривачів серед пріоритетів антикорупційної політики

Перегляд антикорупційного законодавства, зміни до Кримінального процесуального кодексу України (КПК) і посилення захисту викривачів є пріоритетними напрямами антикорупційної політики, повідомив заступник глави Офісу президента України Руслан Рябошапка.

Виступаючи в четвер на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики під головуванням президента України Володимира Зеленського, Рябошапка розповів про пріоритетні напрями у сфері боротьби з корупцією.

За його словами, насамперед йдеться про перегляд антикорупційного законодавства. "Час переглянути і рухатися далі", - сказав заступник глави ОП.

Також одним із важливих пріоритетів є внесення змін до кримінального процесуального законодавства, оскільки так звані поправки Лозового "значно ускладнили ефективність правоохоронців".

Крім цього, як зазначив Рябошапка, варто розробити законодавство щодо посилення захисту викривачів та антикорупційну стратегію загалом.

"Сподіваюся, що рада швидко допрацює (антикорупційну стратегію - ІФ) і ми внесемо до парламенту", - сказав заступник голови ОП.

"Як повідомлялося, 3 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до низки кодексів, запустивши у такий спосіб судову реформу.

Народний депутат із Радикальної партії Андрій Лозовий запропонував поправку №109, якою пропонується змінити низку статей КПК. Цю поправку врахував профільний комітет під час підготовки законопроекту №6232 до другого читання і, відповідно, парламент ухвалив законопроект у цілому з урахуванням цієї поправки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА