18:28 23.07.2019

Симоненко і КПУ хочуть через суд скасувати наказ Мін’юсту про невідповідність закону про декомунізацію

2 хв читати
Симоненко і КПУ хочуть через суд скасувати наказ Мін’юсту про невідповідність закону про декомунізацію

Лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко і Компартія подали позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати наказ Міністерства юстиції України від 23 липня 2015 року про невідповідність діяльності, найменування і символіки КПУ вимогам закону про декомунізацію.

"Позивачі просять суд скасувати повністю наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено правовий висновок комісії з питань додержання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам вищезгаданого закону", - повідомила прес-служба суду у вівторок про суть позову.

Нині суд досліджує матеріали позову, вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, 15 травня 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію ("Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки").

У липні 2015 року міністр юстиції Павло Петренко підписав накази, якими анулював статус і права Комуністичної партії України, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

"Після ухвалення законів було створено незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні - КПУ, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, в найменуванні, в символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч. 2 ст. 3 закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", - заявив тоді Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА