13:22 30.07.2019

Кличко назвав заяви Богдана на його адресу добіркою пліток і маніпулятивних домислів

2 хв читати
Кличко назвав заяви Богдана на його адресу добіркою пліток і маніпулятивних домислів

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко назвав висловлювання керівника Офісу президента Андрія Богдана на його адресу добіркою пліток і маніпулятивних домислів, а також порадив звернутися з ними до правоохоронних органів.

"Сьогоднішня прес-конференція керівника Офісу президента Андрія Богдана нагадувала "байки зі склепу" - добірка пліток, маніпулятивних домислів і нічого більше", - написав Кличко у вівторок удень на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Столичний градоначальник висловив думку, що коли такі речі говорить керівник Офісу президента - це видається, "як мінімум, дивним і некомпетентним".

"Усі свої, як ви думаєте, "страшилки", пане Богдане, передавайте до правоохоронних органів. І не ганьбіться такими "інформаційними виступами"! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте", - написав Кличко.

При цьому він додав, що кияни обирають владу, на яку покладають відповідальність за все, що відбувається в місті.

"А спроби розділити посади мера та голови КМДА є намаганням позбавити громаду права впливати на процеси управління столицею і наступом на місцеве самоврядування", - зазначив він.

Раніше у вівторок на прес-конференції в Офісі президента Богдан заявив, що особисто під час зустрічей просив Кличка відмовитися від інституту "смотрящих" у столиці, проте той визнав, що змушений іти на компроміси з ними, тому що не має контролю над Київською міською радою.

"Я мав кілька зустрічей із паном Кличком тут, в адміністрації, в Офісі президента. Таких зустрічей було дві. На цих зустрічах я його особисто шість разів - тобто на кожній зустрічі по тричі - просив відмовитися від інституту "смотрящих" у Києві, відійти від усіх корупційних схем і стати справді народним мером, людиною, яка не причетна до всієї цієї корупції, безгосподарності, яка відбувається в Києві", - сказав Богдан на прес-конференції у вівторок в Офісі президента.

У зв'язку з цим він висловив переконання, що Кличко втратив контроль над ситуацією в столиці.

За словами глави Офісу президента, мер Києва запевнив його, що не причетний до розкрадань і корупції в столиці, однак розуміє, що "щось відбувається не так", та зробити з цим нічого не може. "Віталій Кличко підтвердив мені, що справді, за його словами, він не контролює Київську раду. Є два-три "смотрящих", які мають певні групи депутатів. І якщо він не знаходитиме з ними компромісу, в нього не буде більшості в Київраді, і, відповідно, він не зможе бути ефективним мером", - заявив Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА