16:57 06.08.2019

Луценко: Показання важливого свідка у справі про вбивство Гандзюк можуть дати просування по інших фігурантах

3 хв читати
Луценко: Показання важливого свідка у справі про вбивство Гандзюк можуть дати просування по інших фігурантах

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє в активних діях правоохоронців щодо встановлення всіх причетних до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У відеокоментарі генпрокурора, розміщеному його прес-секретарем Ларисою Сарган у Facebook, Луценко нагадав, що п'ять причетних до вбивства Гандзюк відбувають покарання в колонії.

"Ще одна особа (фігурант справи про напад на Гандзюк Ігор Павловський - ІФ) перебуває в судовому процесі в Одесі, і розмови про те, що угода з ним – це погано, не витримують жодної критики, тому що саме на угоді з паном Павловським ґрунтується можливість притягнення до відповідальності організаторів - пана Мангера і пана Левіна", - пояснив Луценко.

"До кінця тижня пан Мангер отримає повідомлення про завершення досудового слідства, почне знайомитися з матеріалами обвинувачення, після чого також піде до суду. У цій справі залишається ще один фігурант - пан Левін, який переховується від правосуддя", - додав генпрокурор.

За словами Луценка, у рамках рішення Інтерполу про розшук Левіна вживають заходів для його затримання та екстрадиції в Україну.

"Вважаю, що це цілком можливо з тої інформації, яку ми маємо", - наголосив він.

Луценко розповів, що зустрінеться з одним із важливих свідків у справі про вбивство Гандзюк.

"Якщо ми отримаємо правдиві покази, у нас можуть бути просування і по інших фігурантах цієї справи", - зазначив генпрокурор.

Він заявив: "Ми працюємо над тим, щоб не через інтернет, а за допомогою процесуальних дій знайти докази причетності, ймовірно, і інших осіб. І це не одна людина, і не дві. Чи є вони організаторами, замовниками або виконавцями - говорити ще рано".

Генпрокурор назвав брехнею заяви про те, що йому нібито відоме ім'я замовника злочину.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У серпні 2019 року набув чинності вирок суду у вигляді позбавлення волі п'ятьом особам, причетним до нападу на активістку.

У грудні 2018 року генпрокурор Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Олексію Левіну (Москаленко) як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк. За його словами, Левін має кримінальне минуле, а після скоєння злочину покинув територію України і перебуває в розшуку. У січні 2019 року СБУ оголосила Левіна в розшук. Згідно з оприлюдненою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року.

У лютому 2019 року голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА