12:46 08.08.2019

Посольство США в Києві закликає РФ звільнити Балуха, Бекірова та інших політв'язнів

1 хв читати

 Посольство США в Україні закликає Росію негайно звільнити Володимира Балуха, Едема Бекірова та інших українських політв'язнів.

"Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про погіршення стану здоров'я українських політв'язнів Володимира Балуха й Едема Бекірова. Росія повинна негайно звільнити Балуха, Бекірова та всіх українських політичних в'язнів", - ідеться в повідомленні диппредставництва на сторінці у Facebook у четвер.

Балуха засуджено за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

Він відбуває покарання в колонії в російському місті Торжок. Наразі Балуха вкотре помістили до штрафного ізолятора. За словами родичів і правозахисників, стан його здоров'я погіршується.

Кримськотатарського активіста Бекірова незаконно утримують у Cімферопольському СІЗО і змушують дати свідчення проти голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, директора телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Бекіров - інвалід першої групи, в нього ампутована нога з незагоєною раною, хворий на цукровий діабет. Він заявляв про намір розпочати голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА