10:09 09.08.2019

Безсмертний: Україна мала призупинити участь у мінському процесі після загибелі військових поблизу Павлополя

2 хв читати
Безсмертний: Україна мала призупинити участь у мінському процесі після загибелі військових поблизу Павлополя

Після загибелі чотирьох військових на Донбасі Україна мала призупинити участь у Мінських переговорах доти, доки не буде зібрано "нормандський формат", вважає представник України в робочій підгрупі з політичних питань в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

"На мій погляд, після подій у Павлополі перше, що слід було сказати: Україна призупиняє роботу в мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", - сказав Безсмертний в ефірі телеканалу ATR.

При цьому він зазначив, що ймовірність зустрічі в "нормандському форматі" лідерів держав-учасниць (Україна, Німеччина, Франція, РФ) "малоймовірна до осінніх виборів у Росії". "Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив "Единой России" і Путіна як політика в Росії", - пояснив Безсмертний.

Як повідомлялося, 6 серпня внаслідок обстрілів із боку бойовиків поблизу с. Павлопіль Волноваського району Донецької області загинуло четверо українських військових.

Президент України Володимир Зеленський 7 серпня провів телефонні розмови з президентами РФ і Франції Володимиром Путіним та Еммануелем Макроном, під час яких поінформував про загибель військовослужбовців і закликав лідерів країн "Нормандської четвірки" невідкладно провести зустріч. За інформацією прес-служби президента України, президент Франції повідомив, що зв'яжеться з Путіним і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб погодити цю ініціативу.

У свою чергу Єлисейський палац поінформував, що президент Франції порушить цю тему під час переговорів із Путіним 19 серпня.

Посол України у ФРН Андрій Мельник повідомив, що Федеральний уряд Німеччини підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА