19:37 13.08.2019

Безсмертний нормально ставиться до свого звільнення з ТКГ, але відзначає наявність у Зеленського ілюзії довіри до Путіна

3 хв читати
Безсмертний нормально ставиться до свого звільнення з ТКГ, але відзначає наявність у Зеленського ілюзії довіри до Путіна

Звільнений з посади представника України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявляє, що нормально ставиться до рішення президента України Володимира Зеленського звільнити його від виконання відповідних обов'язків, але відзначає наявність у глави Української держави ілюзії довіри до президента РФ Володимира Путіна.

"Я цілком нормально поставився до цього рішення. Він має на те право, він рішення прийняв", - сказав Безсмертний в ефірі телеканалу "24" у вівторок, коментуючи рішення про своє звільнення.

При цьому він зазначив, що главі держави, співробітникам його офісу та депутатам партії "Слуга народу" бракує розуміння поточної ситуації та ризиків. "Нинішня ситуація дуже небезпечна тим, що за бажанням - а я вірю в чесне бажання Зеленського зробити краще - він, на жаль, зараз рухається в пастку. Він просто не розуміє, з ким він має справу... Це його свідоме переконання, що Путін у цій ситуації може бути якимось союзником", - сказав дипломат.

"У "Слуги народу"... є бажання дати відповіді на ці складні запитання, але і в Офісі президента, і в самого президента, там не вистачає ні знань, ні розуміння ситуації. Я чесно був у ролі людини, яка намагалася підказувати ... коли я бачив позицію президента, де він говорив, що треба робити перше і друге, а я йому казав чесно - я не вірю їм, я знаю, що вони цього не робитимуть ... Я не міг зрозуміти дій Петра Порошенка, коли той телефонував Меркель, я так само не можу зрозуміти дій Зеленського, який одразу телефонує Путіну. Тому що для мене зрозуміло, як потрібно було діяти в одній та в іншій ситуації", - додав Безсмертний.

На запитання про можливу зустріч президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном через тиждень і про домовленості щодо дати зустрічі в "нормандському форматі" Безсмертний сказав: "Я думаю, що в цих числах ... відбудеться не лише зустріч Макрона з Путіним на півдні Франції ... а і президента Франції та президента України".

На його думку, там також відбудуться консультації зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером, а також можуть відбутися консультації з "деякими представниками Німеччини", "там наразі триває розмова про можливості розширення "нормандського формату".

За його словами, причиною звільнення стала його публічна позиція. "І ця позиція не тільки в питаннях ... тактики дій на лінії розмежування, тактики дій у переговорній групі", - сказав дипломат, пояснивши, що працював із п'ятьма главами держав, і причиною такої його поведінки є те, він хотів уникнути повторення вже допущених попередниками помилок.

"Очевидно, що така позиція не до вподоби, але тим паче це право президента - призначити, звільнити", - наголосив він.

Безсмертний заявив, що намагатиметься передавати свої знання іншим учасникам Мінського процесу. "Я люблю Україну, й тому все, що можна, я робитиму для того, щоб питання було вирішено", - сказав він.

Дипломат розповів, що за минулі два місяці підготував проект указу, "в якому передбачалося внормувати роботу делегації, та підготував проект закону, де закладено зовсім іншу модель досягнення миру в цій війні. "І я мав днями її представити", - сказав Безсмертний, додавши , що не робитиме цього, оскільки раніше його ідеї було дискредитовано.

Зеленський у вівторок звільнив Безсмертного від обов'язків представника України в політичній підгрупі в ТКГ з питань урегулювання ситуації на Донбасі. Безсмертного було призначено на цю посаду 9 липня 2019 року. Раніше він виконував аналогічні обов'язки з 2015 року по квітень 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА