12:21 17.08.2019

СБУ в АРК закрила справу про держзраду, в якій фігурував Портнов

1 хв читати

Колишній заступник голови адміністрації президента України часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов повідомив про те, що Служба безпеки України припинила кримінальне провадження про державну зраду, в якому він фігурував.

Про це Портнов написав у своєму Telegram-каналі, прикріпивши копію відповідного листа від прокуратури Автономної республіки Крим.

У листі зазначено, що кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) розслідував слідчий відділ Головного управління СБУ в АРК.

15 серпня слідчий прийняв рішення про закриття кримінального провадження " у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення"

"Під час досудового розслідування цього кримінального провадження про підозру нікому не повідомлялося", - зазначено в листі.

Як повідомлялося, Портнов фігурував у кримінальному провадженні про державну зраду. Справу було відкрито в лютому 2018 року. В рамках розслідування Головне управління СБУ в Криму перевіряло причетність Портнова до підготовки документів, що сприяли окупації Криму.

У прокуратурі АР Криму агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що фактову справу закрито за держзрадою, і зазначили, що підозри в рамках розслідування нікому не пред'являли, а у Портнова не було процесуального статусу в цьому провадженні.

У СБУ не коментують закриття провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА