19:13 30.08.2019

Зеленський запропонував ВР відтермінувати на 90 днів штрафи за нерозмитнені "євробляхи"

2 хв читати
Зеленський запропонував ВР відтермінувати на 90 днів штрафи за нерозмитнені "євробляхи"

Президентський законопроект про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів (ввезених із 1 січня 2015 року) на територію України передбачає їх відтермінування ще на 90 днів.

Текст відповідного законопроекту (№1030) про внесення змін до деяких законодавчих актів оприлюднено на сайті Верховної Ради в п'ятницю. Зареєстровано в парламенті документ було 29 серпня, а 30 серпня з дорученням підготувати його передано на розгляд керівництва.

Отже, термін, протягом якого власники автомобілів на єврономерах можуть розмитнити свій автомобіль без застосування штрафів, пропонується збільшити на 90 днів - із 270 до 360 днів. Водночас розмитнити свої автомобілі їхні власники зможуть лише за 100-відсотковими ставками акцизного збору.

Як повідомлялося, з 22 серпня, згідно з раніше ухваленим законом, набула чинності норма про жорсткі штрафні санкції для власників "євроблях" (аж до конфіскації авто), які не встигли розмитнити свій транспортний засіб.

Як раніше зазначав на той момент заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка, за ці 90 днів "новий парламент та уряд запропонують механізми, у який спосіб, нарешті, врегулювати цю проблему".

Раніше повідомлялося, що з 25 листопада 2018 року набули чинності пільгові умови для розмитнення авто на іноземній реєстрації, при цьому до 22 лютого 2019 року власники таких авто платили за оформлення пільгову ставку акцизного збору (0,5), а потім протягом ще 90 днів - повну. Жорсткі санкції мали набути чинності 22 травня, однак після низки акцій власників таких авто ВР відтермінувала їх введення ще на 90 днів, тобто до 22 серпня.

На нараді з представниками власників авто на іноземній реєстрації 22 серпня на той момент заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка запевнив автомобілістів, що законопроект про відтермінування "непропорційно жорстких" санкцій буде внесено на першому ж засіданні ВР.

За його словами, за ці три місяці відтермінування буде напрацьовано законодавчі ініціативи для врегулювання проблем, що виникають під час розмитнення автомобілів, і встановлено пропорційні штрафні санкції в разі порушення законодавства.

У січні-липні поточного року первинні реєстрації в Україні імпортованих легкових автомобілів із пробігом зросли в 5,3 раза проти аналогічного періоду минулого року, до 274,2 тис. од., тоді як нових легкових авто зареєстровано 56,3 тис. - трохи більше, ніж роком раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА