17:12 02.09.2019

Джонсон готує дострокові вибори через спроби членів парламенту заблокувати Brexit без угоди - ЗМІ

2 хв читати
Джонсон готує дострокові вибори через спроби членів парламенту заблокувати Brexit без угоди - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість проведення дострокових загальних виборів, якщо не згодні з ним члени парламенту зможуть ухвалити законопроект, який блокує Brexit без угоди, пише в понеділок BBC.

За повідомленням телерадіокорпорації, наразі на Даунінг-стрит триває активне обговорення ідеї, що полягає в тому, щоб попросити парламент схвалити такі вибори. Зазначається, що з таким запитом уряд може звернутися вже в середу. Однак поки що остаточного рішення з цього питання не ухвалено.

На тлі повідомлень про можливість дострокових виборів у Джонсона пізніше в понеділок запланована позачергова зустріч кабінету міністрів. Британський прем'єр також має намір провести переговори з членами своєї Консервативної партії.

Раніше стало відомо, що міжпартійна група політиків планує у вівторок подати на розгляд законопроект, спрямований на те, щоб не допустити виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Тим часом у Консервативній партії попередили тих, хто підтримує цю ініціативу, про те, що їх буде виключено з партії та переобрано. Серед консерваторів, які виступають за цей законопроект, - колишній міністр юстиції Девід Гок.

У свою чергу агентство Bloomberg пише, що таке голосування Джонсон сприйматиме як де-факто голосування з питання про довіру уряду, і якщо цієї довіри він не отримає, то оголосить про дострокові вибори.

3 вересня члени британського парламенту повернуться з літньої перерви до роботи. Потім парламентарії знову підуть на додаткові "канікули" на п'ять тижнів. Отже, до завершення цих канікул до запланованого виходу Британії з ЄС залишатиметься тільки два з половиною тижні.

Згідно з нещодавнім опитуванням компанії YouGov, консерватори зберігають упевнені шанси на перемогу. За його даними, 33% британців готові віддати свої голоси за Консервативну партію, лідером якої є Джонсон. Ще 22% респондентів підтримали б лейбористів, 21% - Партію ліберальних демократів.

Велика Британія має залишити ЄС до 31 жовтня 2019 року. Вона може зробити це раніше, після того, як депутати погодять угоду щодо Brexit. Якщо члени британського парламенту так і не підтримають угоду, то Велика Британія вийде з союзу без будь-яких домовленостей із Брюсселем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА