14:08 12.09.2019

Діяльністю Зеленського задоволений 71% українців, ВР - 39%, Гончарука - 29% - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Діяльністю Зеленського задоволений 71% українців, ВР - 39%, Гончарука - 29% - опитування "Рейтингу"

55% українців вважають, що справи в Україні розвиваються у правильному напрямі, свідчать оприлюднені в четвер результати дослідження, проведеного 6-10 вересня соціологічною групою "Рейтинг".

Протилежної думки дотримуються 18% опитаних, а 26% не визначилися з цього питання.

Краще оцінюють напрям розвитку країни на заході та півдні країни, порівняно гірше - в центрі й на сході. Більш оптимістичною залишається молодь і виборці "Слуги народу". Натомість порівняно більше песимізму спостерігається серед старших прихильників партій "Європейська солідарність" і "Опозиційна платформа - За життя".

71% опитаних заявили, що задоволені діяльністю президента України Володимира Зеленського, 11% - протилежної думки, 18% не змогли сформувати своє ставлення до нього. Порівняно з липнем поточного року рівень задоволеності роботою глави держави зріс майже в півтора разу.

29% позитивно оцінюють роботу глави уряду Олексія Гончарука, 11% - негативно, 2/3 ще не змогли дати оцінок новому прем'єр-міністру.

Роботою новообраної Верховної Ради задоволені 39% респондентів, не задоволені - 16%. Не змогли оцінити 45%.

Переважна більшість опитаних (понад 90%) підтримують ініціативи про дострокове припинення повноважень народного депутата за "кнопкодавство" та прогули, зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300 і зняття депутатської недоторканності.

Понад 70% підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень президента при призначенні керівників Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), а також збільшення кількості уповноважених з прав людини (омбудсмена). Близько двох третин виступають за закріплення в Конституції норми про вибори народних депутатів за пропорційною виборчою системою і скасування адвокатської монополії.

Під час опитування методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА