16:41 25.09.2019

Зеленський виступає за оновлення таких міжнародних інституцій як ООН

2 хв читати
Зеленський виступає за оновлення таких міжнародних інституцій як ООН

Президент України Володимир Зеленський вважає, що сьогодні такі міжнародні інституції як ООН потребують оновлення.

"Безумовно, ми не ставимо під сумнів авторитет міжнародних організацій, зокрема, Організації Об'єднаних Націй. Але варто визнати, що механізми небездоганні. Вони починають давати збій, ці механізми, а, отже, потребують оновлення. Організація Об'єднаних! Націй... Але будемо відверті, чи є нації сьогодні дійсно об'єднаними? А навіть якщо так, то що саме об'єднує їх? Це лиха, катастрофи, війни", - сказав він під час свого виступу в середу в рамках загальних дебатів на 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Зеленський зазначив, що Україна пам'ятає про уроки історії та завжди демонструвала світові готовність забезпечувати мир цивілізованим шляхом, робила кроки на шляху до міжнародної безпеки. "Наприклад, коли відмовилася від ядерного потенціалу, який на той час, між іншим, був більшим, ніж у Великої Британії, Франції та Китаю разом узятих. Тому що нам, знаєте, здавалося, що всі ми будуємо інший новий світ, в якому для того, щоб твою думку чули та враховували її, не потрібно мати ядерну зброю. В якому тебе поважатимуть за справи, а не за наявність ядерних боєголовок", - зазначив він.

Президент заявив, що в цьому "новому" світі Україна втратила частину своїх територій і майже щодня втрачає своїх громадян. "Саме тому хто, як не Україна, має сьогодні право говорити про необхідність переосмислення та перегляду сучасних світових правил?" - вважає він.

Зеленський переконаний, що заклики до справедливих змін, праведні обіцянки, проголошення нових ініціатив, які звучать сьогодні з найвищої в світі трибуни ООН, мають бути завжди підкріплені реальними справами. "Тому що в сучасному світі, де людське життя коштує десять доларів, слова давно вже знецінені", - додав він.

Президент України нагадав, що в 1945 році ООН було створено "для підтримки та зміцнення миру та міжнародної безпеки". "Але що робити, коли у небезпеці сама основа міжнародної безпеки? Адже будь-яка війна сьогодні: в Україні, Сирії, Лівії, Ємені або іншому куточку планети, незалежно від кількості її жертв, - це найбільша загроза всій цивілізації", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА