14:38 05.10.2019

Перспектива проведення саміту нормандської четвірки стане зрозумілою після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петрівському і Золотому – постпред РФ при ОБСЄ

2 хв читати
Перспектива проведення саміту нормандської четвірки стане зрозумілою після підтвердження СММ ОБСЄ розведення сил в Петрівському і Золотому – постпред РФ при ОБСЄ

У процесі врегулювання ситуації на Донбасі намітилися деякі зрушення, і за сприятливої динаміки буде створено умови для підготовки до саміту в "нормандському форматі", заявив постійний представник РФ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"У нинішніх умовах "м'яч" значною мірою на боці Києва, якому належить здійснити імплементацію "формули Штайнмаєра" в законодавство України. Водночас важливо розуміти, що узгодженням її тексту в Контактній групі не вичерпуються всі необхідні поправки, пов'язані з наданням Донбасу особливого статусу на постійній основі", - йдеться у виступі Лукашевича, текст якого наводиться на сайті МЗС РФ.

Він наголосив, що перспектива проведення саміту нормандської четвірки "стане зрозумілою після підтвердження СММ розведення сил і засобів в Петрівському і Золотому".

Російський постпред сказав, що лідери України, Франції, ФРН та Росії за підсумками зустрічі у Парижі в 2015 р. і в Берліні в 2016 р. дійшли розуміння необхідності розведення сил і засобів у Станиці Луганській, Петрівському і Золотому, а також письмової фіксації в Тристоронній контактній групі "формули Штайнмаєра".

"Виконання цих доручень якраз і відкриває шлях для нового саміту "нормандської четвірки". В іншому разі зустріч заради зустрічі навряд чи потрібна. Українському керівництву не варто намагатися використовувати саміт у "нормандському форматі" тільки для вирішення своїх внутрішньополітичних завдань, а не для просування у врегулюванні", - сказав Лукашевич.

Він нагадав, що на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 1 жовтня було узгоджено механізм запровадження особливого статусу Донбасу за "формулою Штайнмаєра" і позначена готовність відновити з 7 жовтня розведення сил і засобів в Золотому і Петрівському.

Він особливо зазначив, що "в нинішніх умовах не може бути ніякого "плану Б". "Єдино можливий шлях - політико-дипломатичне врегулювання внутрішньоукраїнської кризи через цілковите виконання всіх положень схваленої резолюцією 2202 РБ ООН мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 р. на основі прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом", - наголосив Лукашевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА