11:55 10.10.2019

Зеленський не має наміру втручатись у внутрішні справи США, розраховує на підтримку Трампа

2 хв читати
Зеленський не має наміру втручатись у внутрішні справи США, розраховує на підтримку Трампа

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що не має наміру якось втручатися у внутрішні справи США та виборчий процес у цій країні.

"Я не хочу втручатися жодним чином у вибори незалежної країни під назвою Сполучені Штати Америки, й тому я не робитиму цього... Обирайте свого президента самі, а ви не впливаєте і надалі не впливатимете на вибори незалежної України", - сказав Зеленський під час спілкування з журналістами в рамках прес-марафону в четвер у Києві.

"З усією повагою до Сполучених Штатів і політики Америки, ми не обслуговуючий персонал політики Сполучених Штатів, ми незалежна країна. Але ми хочемо не втрачати відносини, а зміцнювати їх", - сказав глава Української держави.

Президент наголосив, що Україна не стає на жодну сторону в питаннях, які наразі дискутуються в США. "Ми не маємо права впливати на будь-які вибори в будь-якій країні. Ми не можемо підтримувати жодних кандидатів, мається на увазі - американських політиків", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що залучати українського президента в ці процеси є великою помилкою, і для США, для України, і для відносин між країнами.

Коментуючи інформацію про нібито свою зустріч з американським бізнесменом українського походження Семом Кісліним у США, Зеленський запевнив, що навіть не знайомий із цією людиною. "Навіть на фотографії я не розумів, хто це такий", - сказав глава Української держави.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Україна наразі розраховувати на президента США Дональда Трампа, Зеленський сказав: "Ми розраховуємо передусім на підтримку США, і зокрема на підтримку президента США Дональда Трампа. А те, що відбувається у внутрішній політиці, - я не хочу коментувати. Це питання їхньої внутрішньої політики, а в міжнародних відносинах я не бачу змін стосовно нас".

Він нагадав, що було питання про блокування постачань американської зброї Україні, яке згодом було знято. "І це аж ніяк не пов'язано з Burisma", - сказав глава української держави.

"Не думаю, що будуть зміни (в українсько-американських відносинах - ІФ), а якщо будуть, то ми про це дізнаємося із Twitter", - зіронізував Зеленський.

Прес-марафон із президентом відбувається на території Kyiv Food Market на Печерську в столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА