14:26 10.10.2019

Зеленський не бачить корупційної складової та порушень закону в розмові з Трампом

2 хв читати
Зеленський не бачить корупційної складової та порушень закону в розмові з Трампом

Президент України Володимир Зеленський не бачить корупційної складової в телефонній розмові президента США Дональда Трампа з ним, при цьому зазначає, що не порушував українського законодавства, а коментарі слів Трампа можуть бути розцінені як втручання у внутрішню політику США.

Під час спілкування в рамках прес-марафону в четвер у Києві, відповідаючи на запитання американського журналіста про те, чи бачить він як людина, яка позиціонує себе як борець із корупцією, корупційну складову в проханні Трампа розслідувати справу Burisma, в якій фігурують колишній віце-президент США Джо Байден і його син Гантер, він сказав: "У цьому випадку я думаю, це не було корупцією... Я сказав, що ми не корумповані (в частині розслідування Burisma - ІФ), що ми відкриті для розслідування всіх справ і ми будемо це робити за законом".

Зеленський наголосив, що в його відповідях Трампу немає ніякої корупційної складової.

"Я думаю, що я не порушував закон, насамперед закон України. А те, що сказав пан Трамп, я хотів би, щоб коментувало законодавство Сполучених Штатів Америки, а не я як президент України. Тому що якщо я як президент України коментуватиму розмову з паном Трампом, то це буде передусім втручання у вашу (американську - ІФ) законодавчу систему, втручання у ваші майбутні вибори, а отже, буде втручання у виборчий процес, який через мене стане непрозорим і залежним", - сказав Зеленський.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, що у словах і діях Трампа про те, що необхідно розслідувати справу Burisma, було корупційне підґрунтя, глава Української держави сказав: "Я не повинен оцінювати дії іншого президента. Його дії регулює законодавство іншої незалежної країни... Я не хочу коментувати законність дій президента іншої країни".

При цьому він наголосив: "Я не відчував тиску та впливу".

Коментуючи слова про нового генпрокурора, який 100% його людина, Зеленський зазначив, що мала місце неточність перекладу, й він мав на увазі, що Руслан Рябошапка - людина з команди президента, і він вірить у те, що новий генпрокурор зможе об'єктивно та незалежно розслідувати всі кримінальні провадження, зокрема ті, які так чи інакше стосуються роботи компанії Burisma.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА