16:05 10.10.2019

Зеленський: Єрмак не виконує обов'язків глави МЗС, в обміні утримуваними із РФ він вирішував юридичні питання та всіх координував

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що його помічник Андрій Єрмак не виконує функції міністра закордонних справ України, а виконує свої обов'язки як його помічник.

"Мені не відомо, що пан Єрмак виконує повноваження міністра закордонних справ", - сказав президент під час прес-марафону в четвер у Києві.

Зеленський зазначив, що під час вирішення питання про повернення утримуваних осіб із РФ він був упевнений, що саме Єрмак допоможе йому координувати всі сили, правоохоронні органи.

"Обмін просто так, за помахом, - це різні юридичні професійні речі, які потрібно зробити. Він (Єрмак - ІФ) юрист-міжнародник, який розуміється на цьому питанні", - пояснив президент.

Зеленський також повідомив, що спочатку розглядав кандидатуру Єрмака на посаду віце-прем'єр-міністра з окупованих територій.

"Це спочатку у нього мала була бути така посада. Але я розумів, що ми повертатимемо наших полонених, моряків, і буде неправильно у правовому полі, щоб віце-прем'єр-міністр України займався таким спілкуванням, діалогом з тією стороною, і вирішенням навіть технічних питань", - пояснив він.

Президент також наголосив, що міністр закордонних справ України Вадим Пристайко курирує абсолютно всі його міжнародні зустрічі та переговори.

"Пан Пристайко - головна людина і, до речі, до зустрічі у "нормандському форматі" на рівні і радників, і міністрів закордонних справ він усе це виконує", - сказав він.

Президент закликав не називати главу МЗС "просто балакучою головою".

"У нього велике міністерство. Він керує десятками посольств України в інших країнах. Він досвідчена професійна людина, але коли ми вирішуємо питання війни, нас дуже мало. Ні Пристайка, ні Єрмака, ні мене, ні (заступника голови Офісу президента Кирила - ІФ) Тимошенка, ні (глави Офісу президента Андрія - ІФ) Богдана не вистачає на всі різні питання", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА