11:50 16.10.2019

Денісова звернулася до російського омбудсмена за медичною допомогою для засудженого в Криму Володимира Дудки

2 хв читати
Денісова звернулася до російського омбудсмена за медичною допомогою для засудженого в Криму Володимира Дудки

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє про необхідність вжиття термінових заходів щодо надання медичної допомоги засудженому в Криму громадянину України Володимиру Дудці та звернулася із цим питанням до російської колеги Тетяни Москалькової.

"Вкотре звертаюсь до уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової та голови Ради при президентові РФ із розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова вжити термінових заходів щодо проведення медичного обстеження та надання необхідної медичної допомоги", - написала Денісова на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Омбудсмен нагадує, що "судилище над українськими громадянами Володимиром Дудкою та Олексієм Бессарабовим у Верховному Суді РФ, що відбулося 15 жовтня, за дії, які вони не скоювали, підтвердило та залишило без змін вирок так званого Верховного Суду Криму - 14 років колонії".

За інформацією адвоката Володимира Дудки, у його підзахисного погіршується стан здоров'я. "Йдеться, зокрема, про виразку, яку в умовах пенітенціарного закладу не лікують. Наш громадянин залишається під вартою без відповідної медичної допомоги", - пише уповноважений Верховної Ради.

"Звертаюся до міжнародної спільноти щодо фактів систематичного порушення прав громадян України, яких утримують на території РФ та тимчасово окупованого Криму. Ми маємо об'єднати всі зусилля та продовжувати тиск на РФ для порятунку громадян України", - резюмувала Денісова.

Як повідомлялося, Верховний суд РФ 15 жовтня затвердила вирок жителям Севастополя Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову, які отримали по 14 років колонії суворого режиму за так званою справою "українських диверсантів". Вирок нелегітимного Севастопольського міського суду було залишено без змін, апеляційну скаргу захисту - без задоволення.

Раніше Дудку та Бессарабова звинуватили у підготовці до диверсії та незаконному зберіганні вибухових речовин. ФСБ затримала їх, а також Дмитра Штиблікова у листопаді 2016 року, як учасників "диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міноборони України". За версією російських спецслужб, севастопольці планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення Криму. Міноборони України заперечувало, що заарештовані є його працівниками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА