17:50 18.10.2019

Порошенко пов'язує затримання Пашинського та Гладковського з непопулярними діями влади в економічній сфері

2 хв читати
Порошенко пов'язує затримання Пашинського та Гладковського з непопулярними діями влади в економічній сфері

Народний депутат, п'ятий президент України Петро Порошенко вважає популістськими затримання екс-народного депутата Сергія Пашинського, а також директора корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського.

"Ще з римських часів популісти при владі завжди керують за правилом "хліба й видовищ". Коли недодають хліба, то годують шоу. Феєричними затриманнями можна зривати оплески. Але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті - порожньо. Принаймні саме таке враження справляє бюджет", - йдеться в заяві Порошенка, поширеній у п'ятницю ввечері прес-службою партії "Євросолідарність".

Він зазначив, що в "Європейській солідарності" досконально вичитали бюджет наступного року. І з бюджету кудись поділися навіть ті починання, які стартували цього і минулого року.

"Не буде тринадцятої пенсії, яку навесні ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде доплати за третю, четверту дитину, не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій і телемедицини. Не буде підвищення грошового забезпечення наших воїнів", - перерахував парламентар.

Зате, додає п'ятий президент, буде тиск на осіб-підприємців. "Днями "Слуги народу" ощасливили народ законом про верифікацію соціальних виплат. Замість обіцяного вам зниження тарифів - зменшать кількість одержувачів субсидій. А декого навіть попросять повернути вже отримані раніше гроші - є в законі і така стаття", - зазначив Порошенко.

При цьому політик запевнив, що "Євросолідарність" боротиметься за перегляд позицій у держбюджеті-2020 під час його підготовки до другого читання: "Економіка сьогодні в кращому стані, ніж кілька років тому. Зараз існує значно більше можливостей, ніж мали ми рік чи два тому. Головне, аби була політична воля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА