17:31 21.10.2019

У Кремлі кажуть про відсутність просування в контексті підготовки "нормандського саміту"

2 хв читати
У Кремлі кажуть про відсутність просування в контексті підготовки "нормандського саміту"

Особливого просування в підготовці саміту в "нормандському форматі" поки що немає, але всі учасники зберігають бажання провести цю зустріч, заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

"Наразі, я так сказав би, що особливого просування в контексті підготовки запланованої зустрічі у верхах "нормандського формату" не спостерігається. Хоча бажання провести таку зустріч у всіх сторін є", - сказав помічник президента РФ на брифінгу в Москві.

Позиція Росії відома, додав він. "Ми хочемо, щоб новий саміт був ретельно підготовлений, зокрема, щоб заздалегідь було погоджено проект майбутніх підсумкових рішень, щоб на цьому саміті були намічені якісь додаткові кроки з реалізації Мінських домовленостей, а не зафіксовано бажання Києва переглянути наявні домовленості, переглянути становище Комплексного плану", - сказав Ушаков.

Представник Кремля наголосив, що російська сторона готова проводити саміт, але за його ретельної підготовки.

"І, зокрема, під час бесіди Путіна з Меркель лідери домовилися ще раз дати доручення і радникам, і міністерствам закордонних справ активізувати підготовку і спробувати зістикувати й узгодити позиції", - сказав Ушаков.

Крім того, в Кремлі вважають, що після підписання "формули Штайнмаєра" звучать суперечливі сигнали від офіційного Києва.

"Тобто багато зараз незрозумілого: суперечливі й неконструктивні заяви прес-секретаря Кучми за підсумками роботи контактної групи, неясність, яка виходить від інших офіційних представників Києва, зокрема і самого Зеленського", - сказав помічник президента РФ Юрій Ушаков журналістам на брифінгу в Москві.

Наприкінці минулого тижня відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель. У понеділок у другій половині дня очікується бесіда російського президента з президентом Франції Еммануелем Макроном. "Подивимося, як сьогодні пройде розмова з Макроном", - сказав Ушаков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА