08:57 23.10.2019

Україна і Японія обговорили можливості для поглиблення економічного та інвестиційного співробітництва між державами

2 хв читати
Україна і Японія обговорили можливості для поглиблення економічного та інвестиційного співробітництва між державами

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з главою парламентської асоціації дружби "Японія-Україна" Ейсуке Морі обговорив можливості для поглиблення економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Японією, повідомила прес-служба Офісу президента.

На зустрічі сторони також обговорили питання співпраці в межах реалізації інфраструктурних проектів в Україні, а також взаємовигідних проектів у сферах енергетики, транспорту, сільського господарства, охорони навколишнього середовища.

"Сьогодні нам потрібно модернізувати і об'єднати Україну. З цією метою наш парламент приймає багато законів. Наприклад, закон про концесії, адже нам треба відновити і модернізувати українську інфраструктуру: порти, залізницю, дороги, мости, дамби", - підкреслив Зеленський.

Також він зазначив, що в новому парламенті створено депутатську групу з міжпарламентських зв'язків з Японією, до складу якої входять 117 депутатів, 80 з яких, зокрема, співголова групи, представляють політичну партію "Слуга народу".

Сторони обмінялися досвідом з питань подолання наслідків ядерних надзвичайних ситуацій. Зеленський відзначив ефективність діяльності українсько-японського спільного комітету з питань співробітництва у сфері поліпшення післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях.

"Ми підтверджуємо свій намір продовжувати співпрацю з питань подолання наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1" шляхом взаємодії між нашими країнами в рамах так званого механізму "Фукусіма-Чорнобиль". Перспективний напрям діяльності - розробка і впровадження нових технологій утилізації радіоактивних відходів", - додав глава української держави.

Японська сторона високо оцінила результати свого візиту в Україну у вересні 2019 року. При цьому зазначено, що він (візит - ІФ) дав новий імпульс розвитку міжпарламентського діалогу і всьому спектру співпраці між країнами.

Зі свого боку, Зеленський подякував за послідовну політику уряду і парламенту Японії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Зокрема в межах міжнародних організацій, а також за широкомасштабну гуманітарну і фінансову допомогу з боку Японії для проведення структурних реформ.

"Високо цінуємо допомогу вашої країни для відновлення Донбасу і підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій України. Відчуваю дружнє ставлення з вашого боку", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА