13:38 24.10.2019

Розслідування кейса злочинної організації Януковича може бути зведено нанівець, вважає Горбатюк

2 хв читати

Екс-керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк побоюється, що процеси реорганізації в органах прокуратури призведуть до припинення розслідування справ, пов'язаних із діяльністю злочинної організації Віктора Януковича.

"Було питання у тому, що він (генпрокурор ІФ) не бачив ознак злочинної організації, не бачив необхідності розглядати справи в єдиному кейсі, як це є зараз, що майданівські справи та справи колишніх високопоставлених чиновників має бути розділено... Якщо говорити про те, до чого призводить ця ситуація, то це виглядає таким собі зливом цих справ, щоб не було притягнуто до відповідальності тих, кого зараз притягують, а також на перспективу", - сказав Горбатюк журналістам на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, є низка справ, за якими матеріали тільки збираються, і може бути притягнуто до відповідальності колишніх чиновників часів прем'єрства Миколи Азарова.

"Така ситуація дійсно веде до розвалу: якщо не до прямого, то до зупинки на тривалий час", - висловив думку Горбатюк.

Зокрема він навів приклад звільнення слідчого, який опікувався розслідуванням справи щодо злочинних дій колишнього голови господарського суду: він не зміг навіть передати матеріали розслідування в установленому порядку.

"Отримали рішення про арешт голови колишнього госпсуду, є надія, що його буде екстрадовано, і наразі ухвалюється рішення (про звільнення - ІФ). Це - слідчий. Не дає закон підстав звільняти слідчого", - наголосив Горбатюк.

За його словами, управління спецрозслідування поки ще існує.

Горбатюк також розповів про ситуацію з його звільненням. Так, за його словами, він написав заяву щодо атестації в іншій формі про неможливість здійснення атестації у порядку, затвердженому генпрокурором.

"Прокурорів фактично змусили писати заяви (про проходження атестації-ІФ). Я залишився на тих позиціях, що все це формується неправовим, незаконним способом, не веде до перевірки компетентності", - сказав він.

На переконання Горбатюка, необхідно було перевіряти конкретні справи та можливі конкретні порушення.

Горбатюк наголосив, що не було підстав для звільнення, оскільки він є слідчим. "Генпрокурор прирівняв мене до прокурорів... Плюс у зв'язку з реорганізацією звільняють, коли є наказ про реорганізацію, а на сьогодні жодних наказів про реєстрацію прокуратури або про ліквідацію немає", - наголосив Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА