21:14 24.10.2019

Джонсон закличе членів парламенту провести дострокові вибори 12 грудня

2 хв читати
Джонсон закличе членів парламенту провести дострокові вибори 12 грудня

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закличе членів британського парламенту погодитися на проведення загальних виборів у Британії 12 грудня, повідомляє в четвер телеканал Sky News.

"Спосіб досягти Brexit - це бути розсудливим з парламентом, і сказати, якщо вони хочуть більше часу, щоб розглянути цю прекрасну угоду, вони отримають його, але вони повинні погодитися на вибори 12 грудня", - наводить телеканал слова Джонсона.

Прем'єр готується в понеділок поставити на розгляд парламенту питання про дострокові вибори, повідомляє телеканал.

У листі лідеру британської опозиції Джеремі Корбіну Джонсон зазначив, якщо ЄС надасть Лондону відстрочку, про яку просив парламент Британії, то до 31 січня 2020 року Велика Британія повинна буде залишатися в складі блоку і "очевидно те, що повинні бути проведені вибори".

"За цих обставин палата громад наступного тижня проголосує, чи проводити вибори 12 грудня. Це означатиме, що парламент має бути розпущений після півночі 6 листопада", - йдеться в листі Джонсона, опублікованому в Twitter.

Джонсон підкреслив, що готовий виділити весь доступний час на обговорення угоди про Brexit.

"Якщо ви погодитеся наступного тижня проголосувати за вибори (у разі, якщо ЄС запропонує відстрочку до 31 січня, і уряд прийме цю пропозицію, що його зобов'язує робити парламент), ми виділимо весь вільний час між сьогоднішнім днем і 6 листопада на те, щоб обговорити законопроект щодо угоди про вихід і проголосувати за нього, зокрема в п'ятниці, вихідні, весь ранній і пізній час", - йдеться в листі.

Британський парламент традиційно не обговорює законопроекти по п'ятницях і у вихідні.

"Це означає, що ми зможемо реалізувати Brexit до виборів 12 грудня, якщо члени парламенту ухвалять таке рішення", - йдеться в листі.

"Вибори 12 грудня дозволять новому парламенту і уряду бути готовими вже до Різдва", - додав він.

За його словами, якщо йому вдасться за підсумками виборів домогтися більшості, то "ми ратифікуємо нову чудову угоду, яку я погоджував, здійснимо Brexit у січні, і країна буде рухатися далі". Якщо за підсумками виборів переможе Корбін, то, як вважає Джонсон, він буде просити ЄС про чергове відтермінування і після 31 січня 2020 року.

Для того, щоб уряд зміг організувати дострокові вибори у Великій Британії, йому потрібна підтримка двох третин членів палати громад.

Джонсон раніше вже закликав до дострокових виборів. Опозиційна Лейбористська партія у відповідь на це заявила, що не підтримає проведення виборів доти, поки ЄС не надасть Великій Британії продовження Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА