10:45 28.10.2019

Дубінський оприлюднив висновок фахівця за результатами дослідження на поліграфі

2 хв читати
Дубінський оприлюднив висновок фахівця за результатами дослідження на поліграфі

Заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") оприлюднив висновок фахівця за результатами психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа, яке нардеп проходив 23 жовтня.

Фотокопію документа Дубінський оприлюднив на своїй офіційній сторінці у Facebook у понеділок.

Дослідження з використанням поліграфа стосувалося голосування народного депутата проти законопроекту №2047 і "наявності або відсутності в його діях будь-яких корупційних мотивів".

У бесіді перед тестом Дубінський повідомив, що про начебто отримання грошової винагороди в сумі $30 тис. за голосування проти законопроекту №2047 він не домовлявся, "ніколи не мав наміру отримати, не очікував ніякої винагороди ні від кого і не отримував її". Крім того, нардеп зазначив, що йому не відомо, хто з членів його комітету отримував таку грошову винагороду.

У висновку фахівця зазначено, що під час тестування опитуваний поводився адекватно, не застосовував "попередніх фармакологічних заходів", які можуть спотворювати психофізіологічні реакції.

"Встановити правдивість відповідей "так" у опитуваного на питання "Ви голосували проти цього законопроекту через те, що в ньому є корупційна складова?" та "Ви проголосували проти цього законопроекту через неправомірні вигоди для якихось конкретних осіб на шкоду інтересам держави?" не вдалося, оскільки відповіді "так" та "ні" на ці питання відрізнялися однаково значимими психофізіологічними реакціями", - йдеться у висновку поліграфолога.

Після тесту Дубінському попередньо сказали, що результати дослідження загалом мають виправдувальний характер.

"Висновок. Дубінський Олександр Анатолійович правдиво відповів на всі питання щодо своєї непричетності до домовленості, очікування та отримання неправомірної грошової винагороди за голосування проти проекту 2047 та не знає, хто з членів комітету причетний до цього. Додатково встановлено, що за час роботи у Верховній Раді опитуваний не отримував грошових винагород чи будь-яких інших за сприяння в просуванні законопроектів на прохання будь-яких осіб", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого одержання хабара розміром по $30 тисяч нинішніми народними депутатами.

За інформацією САП, у рамках розслідування кримінальної справи мають перевірити поширену в ЗМІ інформацію про те, що 11 народних обранців від партії "Слуга народу", які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по $30 тисяч неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні комітету.

Президент України Володимир Зеленський уже заявив, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Деякі нардепи вже пройшли дослідження на поліграфі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА