08:19 29.10.2019

Зеленський сподівається на значне зростання економіки в 2020 р.

2 хв читати
Зеленський сподівається на значне зростання економіки в 2020 р.

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що у 2020 році Україна перевершить заплановані показники економічного зростання, повідомив сайт глави держави.

"У нас справді дуже великі очікування. Хочемо зростати більше, ніж заплановано. Наш консервативний прогноз зростання економіки на наступний рік – 3,7%. Але ми прагнемо більш швидкого зростання", - сказав Зеленський під час зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вазілом Гудаком.

Глава держави також зазначив, що уряд має великі сподівання та докладає максимум зусиль для розвитку країни та для досягнення цієї мети.

"Сьогодні головне, чого хоче наша команда, - це великі зміни", - сказав Зеленський.

Крім того, президент подякував європейським партнерам за підтримку України та запросив долучитися до реалізації інфраструктурних проектів.

За його словами, для реалізації такого зростання уряд і парламент розробили низку законопроектів, і вже за перші місяці роботи нового складу Верховної Ради народні депутати ухвалили закон про концесію, дерегуляційні закони та розблокували приватизацію державних підприємств.

"Це допоможе залучити інвестиції в інфраструктуру та сприятиме створенню нових робочих місць. Також ухвалено низку законів щодо перезавантаження правоохоронної системи України, що дуже важливо для захисту прав інвесторів", - зазначено в повідомленні.

Зеленський наголосив, що один із головних пріоритетів - це інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури. Тому Україна зацікавлена у спільних проектах з ЄІБ, спрямованих, зокрема, на відновлення інфраструктури та будівництво доріг у Донецькій і Луганській областях, на розвиток аграрного сектора та підтримку малого й середнього бізнесу.

Президент також зазначив, що на сьогодні портфель проектів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро, і є потенціал до його збільшення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА