11:06 29.10.2019

Богдан про намір Джуліані зустрітися із Зеленським: Було ухвалено рішення не зустрічатися з особами, які не мають офіційного статусу

3 хв читати
Богдан про намір Джуліані зустрітися із Зеленським: Було ухвалено рішення не зустрічатися з особами, які не мають офіційного статусу

Керівник Офісу президента Андрій Богдан запевняє, що ще з грудня минулого року, ще до того, як Володимир Зеленський став президентом України, було ухвалено рішення не зустрічатися з особами, які не мають офіційного статусу.

"Дійсно, від усіх знайомих, друзів надходила інформація, що ці два адвокати (заарештовані в США на початку жовтня 2019 року Лев Парнас і Ігор Фруман - ІФ), які працювали на Джуліані, хочуть з нами зустрітися. І різні люди рекомендували їх як дуже впливових", - сказав Богдан в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", оприлюдненому у вівторок уранці.

За його словами, в оточенні президента України було ухвалено рішення не зустрічатися з особами, які не мають офіційного статусу.

"Ще з грудня минулого року ми дотримувалися цього правила, хоча іноді вимоги зустрітися були дуже критичні. Ні я не зустрічався ні з ким з цих усіх, ні Володимир Зеленський", - наголосив Богдан.

Водночас, коментуючи зустріч помічника президента України Андрія Єрмака з Джуліані в Іспанії, Богдан зазначив, що якщо вони бачилися, то це була особиста ініціатива Єрмака.

"Я не брав участі у прийнятті рішень про поїздку Андрія Єрмака і зустріч, не знаю, про що вони там розмовляли, не знаю, які моменти вони обговорювали. Мабуть, якщо така зустріч відбулася, то це було рішення Андрія, оскільки він позаштатний помічник, і це дозволяє йому проводити такі зустрічі, які не мають офіційного забарвлення", - сказав він.

Як повідомлялося, Джуліані написав у своєму Twitter, що спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, який подав у відставку, звертався до нього у середині липня із запитанням, чи готовий Джуліані поговорити з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

Згідно з копією листування, Волкер попросив Джуліані повідомити, коли той буде у Мадриді. "Я побачу Єрмака завтра вранці, він приїде до вас у Мадрид", - написав Волкер.

Джуліані відповів, що прибуде до Мадрида 1 серпня та пробуде там до 5 серпня.

В одному з інтерв'ю Єрмак повідомив, що його зустріч із Джуліані на початку серпня в Мадриді відбулася за його ініціативою після озвучених адвокатом Трампа причин скасування його візиту в Україну в травні 2019 року.

Помічник Зеленського зазначив, що також хотів запевнити Джуліані, що за каденції нової української влади всі розслідування відбуватимуться прозоро, не буде жодних команд "прикрий/відкрий" за дзвінком. "Це - фундаментальні принципи й основи програми президента Зеленського, з якими ми йшли на вибори. Також одним із принципів нашої команди буде перезавантаження влади, боротьба проти корупції, реформа прокуратури", - наголосив він.

У свою чергу Зеленський вважає, що якщо зустріч його помічника Андрія Єрмака з Джуліані була присвячена тому, щоб відбувся візит Зеленського до Білого дому, то не вбачає в цьому нічого поганого. Зеленський зазначив, що він не знає багатьох деталей цієї зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА