22:12 05.11.2019

Співголови Консультаційного комітету президентів України і Польщі визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці

2 хв читати
Співголови Консультаційного комітету президентів України і Польщі визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці

У Львові відбулося XXVIII засідання Консультаційного комітету президентів України і Республіки Польща в форматі зустрічі співголів - заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви і держсекретаря - керівника Кабінету президента Польщі Кшиштофа Щерського.

"Співрозмовники скоординували кроки сторін у реалізації домовленостей, досягнутих на рівні глав держав під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського в Республіку Польща 31 серпня цього року, а також визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці", - повідомляється на сайті президента України у вівторок ввечері.

Щерський поінформував про розвиток внутрішньополітичної ситуації в Польщі після недавніх парламентських виборів і підтвердив незмінну підтримку офіційною Варшавою європейських і євроатлантичних прагнень України. Він також запевнив у готовності польської сторони і надалі докладати зусиль для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Жовква окреслив прогрес України в реалізації системних реформ, зокрема в прийнятті нових законів, а також поінформував про кроки, які здійснює президент країни Володимир Зеленський з метою припинення війни на Донбасі. Заступник керівника Офісу президента України подякував за політичну підтримку, яку Польща надає Українській державі на міжнародній арені, перш за все в рамках Європейського Союзу і НАТО.

"Окрему увагу співрозмовники приділили питанням вшанування спільної історичної пам'яті, позитивно оцінивши прогрес у реалізації відповідних домовленостей, досягнутих на рівні глав держав. Ігор Жовква висловив надію, що одним з результатів перезавантаження українсько-польського діалогу буде належне упорядкування місць української пам'яті на території Польщі", - йдеться в повідомленні.

Співголови Комітету обговорили графік контактів між двома державами на найвищому рівні в найближчій перспективі і домовилися продовжувати роботу з метою зміцнення стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА