19:02 07.11.2019

Зеленський: Ми слідкуємо за голосуваннями всіх депутатів від "Слуги народу" і наприкінці року зробимо "серйозні висновки"

2 хв читати
Зеленський: Ми слідкуємо за голосуваннями всіх депутатів від "Слуги народу" і наприкінці року зробимо "серйозні висновки"

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що наприкінці року буде зроблено висновки про дотримання народними депутатами із фракції "Слуга народу" внутрішньопартійної дисципліни під час голосувань.

"Не тільки там якісь такі, скажімо так, ганебні смс-ки, вони теж є, є ганебні чутки, але я зараз дуже радий, що поки що це тільки чутки. Є мінуси з приводу статистики голосування того чи іншого депутата, але ми за всім цим слідкуємо, і серйозні висновки будуть зроблені до кінця цього року. Тобто кожен депутат повинен розуміти, що він повинен голосувати за закони, які потрібні суспільству. І не всі законопроекти популярні, не просто так же їх не приймали депутати Верховної Ради протягом 30 років", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом" за кермом автомобіля Tesla, яке розмістив Офіс президента на сторінках у соцмережах у четвер.

Зеленський зазначив, що є така чесна домовленість, що якщо 70% партії "Слуга народу" за той чи інший законопроект напередодні голосування, то всі депутати голосують. "Тому ми дуже уважно, і я особисто слідкуємо за статистикою", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що в самій назві партії "Слуга народу" є головний сенс, що "це партія народна, не тільки президентська, це народна партія". "Є деякі помилки, є деякі аморальні вчинки, є деякі депутати, які не хочуть голосувати за ті чи інші закони, хоча ми домовлялися, що коли обговорюються законопроекти на засіданнях, на фракції, в комітетах, то там, будь ласка, сперечайтеся, але не виносьте це на засідання Верховної Ради", - додав він.

Президент сказав, що розуміє, як непросто голові фракції "Слуга народу" Давиду Арахамії та його заступникам, тому що "такої партії ніколи не було - 254 людини".

"Люди різні. Є люди, які знаються в будь-яких законах, вони освічені, вони провідні економісти, з практикою, з досвідом, юристи. А є звичайні люди, вони чи фермери, чи з будь-яких підприємств, звичайні прості люди. Вони, вибачте за таке слово, довго "в'їжджають". І тому є помилки. Але з іншого боку, вони показують відношення того чи іншого класу (суспільства - ІФ), і підказують тобі, де є помилки в тих чи інших законах, тому що вони є представниками різних прошарків нашого суспільства, з різною ментальністю, з різним заробітком. І це дуже важливо. Тому поки що у нас у Верховній Раді демократія, але поки що", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА