13:46 11.11.2019

Дату зустрічі "нормандської четвірки" не підтверджено - посол Франції

2 хв читати
Дату зустрічі "нормандської четвірки" не підтверджено - посол Франції

 Дати зустрічі лідерів "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) все ще немає, незважаючи на виконання Україною необхідних умов.

"Наразі розведення сил уже здійснено, його було проведено у вихідні. Обидві умови (для зустрічі "нормандської четвірки" - ІФ) було виконано, тож ми очікуємо проведення саміту. Поки що немає підтвердження дат. Ми все ще працюємо над тим, щоб провести таку зустріч наприкінці листопада", - сказав посол Франції в Україні Етьєн де Понсен агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Говорячи про можливий візит президента Франції в Україну, Понсен зазначив, що посольство поки що не здійснює підготовку такого візиту.

"Поки що занадто рано говорити про це. Ми хочемо рухатися крок за кроком. Наразі всі наші зусилля спрямовані на саміт. Президент Макрон був запрошений і хотів би побувати в Україні, але наразі ми не провадимо роботу над порядком денним візиту або датами", - розповів дипломат.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня глава МЗС України Вадим Пристайко висловив сподівання на зустріч лідерів "нормандської четвірки" в листопаді поточного року. Він також уточнив, що була попередня дата проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки", але не всі на неї погодилися.

Пристайко розповів, що було кілька умов для зустрічі, зокрема визнання "формули Штайнмаєра" як шляху вирішення цього складного питання, а також розведення сил на Донбасі на певних ділянках.

Тристороння контактна група на засіданні 1 жовтня в Мінську погодила розведення військ у районі двох населених пунктів на сході України - Золотого та Петрівського, що було однією з умов проведення саміту "нормандської четвірки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА