14:46 14.11.2019

Арахамія особисто ставитиме питання про виключення Скороход із фракції "Слуга народу"

3 хв читати
Арахамія особисто ставитиме питання про виключення Скороход із фракції "Слуга народу"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що особисто ставитиме питання про виключення народного депутата Анни Скороход із фракції "Слуга народу".

"Щодо самої пані Скороход я буду особисто виносити рішення про виключення її з фракції. Тому що немає жодного сенсу перебувати у фракції і не підтримувати жодного рішення фракції", - сказав Арахамія в кулуарах Верховної Ради в четвер у Києві.

Арахамія перед цим із трибуни ВР заявив, що його фракція жодного стосунку у справі про тиск на сім'ю Скороход не має, а також, що Скороход пропонувала хабарі нардепам.

"Ми як політична партія до цього не маємо жодного стосунку. Нам нема чого сказати, тому що ми не знаємо, в чому справа, але те, що Анна Скороход не раз зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу - це факт", - сказав Арахамія.

У кулуарах Арахамія розповів, що йому відомо щонайменше про два випадки, коли цивільний чоловік Скороход Олексій Алякін приходив на засідання комітету з енергетики та погрожував депутатам. "Ми передали цю інформацію до правоохоронних органів. Для мене було несподіванкою те, що вона вийшла на трибуну і заявила про підозри", - додав він.

Лідер фракції додав, що Скороход, імовірно, на когось працює. "Ви гуглили, хто такий пан Алякін? Це енергетичний ринок, енергозабезпечення країни... Одна з версій: якщо її чоловік у розшуку в Росії, можливо, йому сказали, що якщо він пригальмує анбандлінг, який Росії дуже потрібно пригальмувати, то з нього знімуть підозри. Може так і є? І у нього є дружина, яка підбурювала всіх у комітеті... Нехай правоохоронні органи розслідують те, що було", - сказав Арахамія.

Він наголосив, що у фракції не знали, що Аляпін є цивільним чоловіком Скороход і додав, що питанням погроз із боку Аляпіна має займатися НАБУ.

Також Арахамія спростував озвучені раніше заяви Скороход про тиск Офісу президента на її сім'ю через її голосування у Верховній Раді та заявив, що фракція не має жодного стосунку до затримання її чоловіка.

"Коли людина лобіює конкретні олігархічні групи, коли вже пішли якісь підозри, то що їй залишається для захисту? Сказати, що це через те, що вона не голосувала за землю або за щось ще", - зазначив голова фракції.

За даними ЗМІ, чоловіком Скороход є Олексій Алякін, якого пов'язують із російським підприємцем Павлом Фуксом. Також Алякін володів російським банком "Пушкіно", але в 2013 році оголосив себе банкрутом. У 2015 році один із судів Москви дозволив його заочний арешт у рамках обвинувачення в організації розкрадання коштів банку "Пушкіно" в особливо великих розмірах. Йдеться про суму майже 10 мільярдів російських рублів, що в доларовому еквіваленті становить приблизно 500 мільйонів.

Українські правоохоронці затримували Алякіна за запитом Росії, але потім відпустили. В Україні він володіє будівельною компанією "Прогрес - Буд", яка зареєстрована в Борисполі Київської області. У цій компанії Анна Скороход працювала заступником директора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА