11:52 20.11.2019

НАТО не допустить повторення "кримського сценарію" в країнах Альянсу - Столтенберг

1 хв читати
НАТО не допустить повторення "кримського сценарію" в країнах Альянсу - Столтенберг

Північноатлантичний альянс не допустить повторення "кримського сценарію" на територіях країн НАТО, заявив генсек організації Єнс Столтенберг в інтерв'ю, оприлюдненому в середу в іспанській газеті "Паїс".

"Ми розмістили бойові підрозділи на наших кордонах для того, щоб чітко продемонструвати, без жодного сумніву чи ризику недостатнього розуміння, що ми ніколи не допустимо, щоб Крим повторився в якійсь країні НАТО. Це чіткий сигнал. Якщо якийсь член НАТО зазнає нападу, відповість увесь Альянс", - сказав він.

На думку Столтенберга, у рамках НАТО потрібна співпраця і на європейському, і на трансатлантичному рівнях. "Ми не можемо обирати між трансатлантичною єдністю та європейською єдністю, ми потребуємо обох. Будь-яка спроба дистанціювати Європу від Північної Америки не лише ослабить НАТО, а й розділить Європу", - сказав генсек НАТО.

"ЄС - це потужний інструмент для встановлення миру, стабільності та процвітання. Але ЄС не здатний замінити НАТО", - вважає він.

"Я хотів би звернути увагу тих, хто висловлює скептицизм щодо майбутнього НАТО, наприклад президента Франції Еммануеля Макрона, що НАТО проявляє гнучкість і життєздатність, Альянс важливий для нашої безпеки. ЄС важливий, але він не може захистити Європу", - зазначив Столтенберг.

"НАТО продовжує жити і зберігає мир протягом 70 років, і ми продовжимо в такому ж дусі протягом багатьох десятиліть", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА