07:40 25.11.2019

Євродепутати проголосують зі складу Єврокомісії на сесії Європарламенту, що відкривається

3 хв читати
Євродепутати проголосують зі складу Єврокомісії на сесії Європарламенту, що відкривається

Центральною подією пленарної сесії Європейського парламенту (ЄП), що відкривається в понеділок у Страсбурзі, стане голосування євродепутатів щодо повного складу Європейської комісії мандата 2019-2024 рр.

Сесія відбудеться 25-28 листопада.

"Очевидно, що найбільш важлива подія наступного тижня відбудеться в середу. Це обрання колегії комісарів. Пані (обраний голова Європейської комісії Урсула - ІФ) фон дер Ляєн представить свою команду, і відбудуться дебати щодо її цілей", - сказала представник прес-служби ЄП Дельфін Коляр, інформуючи журналістів про порядок денний сесії минулої п'ятниці.

Вона уточнила, що голосування відбудеться в один тур щодо всього складу Єврокомісії в цілому і простою більшістю.

Прес-секретар також оголосила, що на сесію в Страсбурзі прибуде український кінематографіст Олег Сенцов, звільнений з ув'язнення в Росії, який повернувся в Україну в рамках вересневого обміну утримуваними особами між Москвою і Києвом.

Коляр нагадала, що Сенцов є лауреатом премії Європарламенту ім. Андрія Сахарова "За свободу думки" за 2018 рік. "Він візьме участь в офіційному засіданні у вівторок о 12:00 - 12:30 (13:00 - 13:30 за Києвом), за яким послідує його прес-конференція разом з головою (ЄП Давидом - ІФ) Сасолі", - повідомила представник Європейського парламенту.

"Пан Сенцов у понеділок увечері також візьме участь у спільному засіданні підкомітету з прав людини і комітетів (Європарламенту - ІФ) у закордонних справах і розвитку", - додала вона.

До важливих пунктів порядку денного Коляр віднесла голосування стосовно бюджету ЄС на 2020 рік, щодо якого на минулому тижні ЄП і Рада ЄС досягли згоди.

Прес-секретар підкреслила, що євродепутатам вдалося домогтися в порівнянні з проектом Європейської комісії додатково 850 млн євро для таких пріоритетів ЄП, як клімат (більше 500 млн євро додатково), інновації, дослідження, розвиток і молодь. Загальний обсяг зобов'язань в бюджеті на 2020 рік склав 168,7 млрд євро.

Як завжди на сесіях, що передують самітам ЄС, Європарламент заслухає питання про підготовку до Європейської Ради 12-13 грудня. Дві головні теми, зазначають в прес-службі ЄП, - це боротьба проти кліматичних змін, згідно якої Єврорада має намір завершити роботу над довгостроковою стратегією ЄС, і досягнення кліматичного нейтралітету до 2050 року, а також переговори за довгостроковим бюджетом ЄС на період 2021-2027 рр.

Депутати обговорять 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок, у зв'язку з приєднанням ЄС до Стамбульської конвенції, заходи боротьби проти сексуального та сексистського насильства і приймуть відповідну резолюцію.

У зв'язку з 30-річчям Конвенції ООН про права дитини парламентарії розглянуть нові виклики, які сьогодні постають перед дітьми і молоддю. Свою тему вони позначили, як "Права дитини в глобалізованому і цифровому світі".

За міжнародним розділом відбудуться дебати з останньою, як заявлено в порядку, участю глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, котра здає свої повноваження. Серед тем для обговорення: ситуація в країнах східного сусідства, в Лівані, Іраку, Ірані, Ізраїлі та Палестині, включно з питаннями ізраїльських поселень.

Голова Європарламенту Сасолі оголосить на цій сесії ім'я лауреата кінопремії ЄС LUX 2019 в присутності кінорежисерів-номінантів.

Фіналістами нинішнього року стали фільми "Безнадійна справа Хаммаршельда" Мадса Брюггера (виробництво Данії, Норвегії, Швеції, Бельгії), "Бог існує, її ім'я Петрунія" Теони Мітевської (Північна Македонія, Бельгія, Словенія, Хорватія, Франція) і "Королівство" Родріго Сорогоена (Іспанія, Франція).

Європарламент візьме на себе витрати на субтитри 24 офіційними мовами союзу для трьох фільмів-фіналістів і з виготовлення цифрових копій для кожної держави-члена ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА