12:24 25.11.2019

Перші кроки Зеленського та команди позитивно оцінюють 62% українців - опитування

2 хв читати
Перші кроки Зеленського та команди позитивно оцінюють 62% українців - опитування

Громадяни України позитивно оцінюють перші кроки діяльності президента Володимира Зеленського та його команди, свідчать результати соціологічного дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 4-19 листопада.

"Перші кроки діяльності президента і його команди 62% громадян України оцінюють позитивно (19% - повністю позитивно, 43% переважно позитивно). Негативні оцінки дали 24%, що вдвічі більше, ніж у серпні", - йдеться в результатах дослідження, презентованого у понеділок у Києві.

"75% позитивно розцінюють те, що президент ініціював переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, рішення про відведення військ від лінії розмежування теж оцінюється позитивно. Позитивно респонденти відгукнулися про діалог із Польщею щодо проблем історичних питань, про оновлення складу виборчої комісії.

Водночас негативно сприймаються такі рішення: впровадити ринок землі сільськогосподарського призначення (позитивно - 24%, негативно - 58%), рішення про приватизацію великих державних підприємств: негативно - 55%, позитивно - 22%", - сказала директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Згідно з опитуванням, негативно оцінили ініціативу переговорів з президентом РФ Путіним 15%, а 10% опитаних не змогли відповісти або їм було байдуже. Рішення про розведення військ позитивно оцінили 59% респондентів, негативно - 26%.

38% громадян підтримують ініціативу легалізувати гральний бізнес, 49% не підтримують таку ініціативу. Рішення вивести з тіні видобуток бурштину підтримують 71%, 13% не підтримують.

"Наразі ситуація для правлячої команди та для Зеленського не є драматично критичною, але загрозливі тенденції ми бачимо", - вважає науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

За його словами, громадяни України, як і раніше, очікують від Зеленського зниження тарифів і поліпшення життя. "Що очікують громадяни від президента? Зростання життєвих стандартів людей - 51%, ми розуміємо, що цього не відбудеться найближчим часом. Зниження тарифів - 37%, ми розуміємо, що цього теж не буде, але ось люди оцінюють покарання винних у корупції посадових осіб - 35%, і тут ми бачимо, що справді ми можемо зіткнутися з політично вибірковим правосуддям. На жаль, така загроза є", - сказав Гарань.

Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх регіонах України, крім Криму та не підконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей. У результаті польового періоду зібрано 2 тис. 41 анкету, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА