19:20 26.11.2019

Зеленський вірить, що "Держава в смартфоні" полегшить життя громадянам і ускладнить - корупціонерам

2 хв читати
Зеленський вірить, що "Держава в смартфоні" полегшить життя громадянам і ускладнить - корупціонерам

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що українська влада ставить завдання побудови країни з добре розвиненою цифровою економікою.

"Наш проект "Держава в смартфоні" полегшує життя громадянам і ускладнює життя корупціонерам. І це найголовніше та пріоритетне завдання на сьогодні для нашого молодого уряду. Просто натискаєш кнопку і все - корупціонера немає", - сказав він, виступаючи у вівторок на цифровому форумі Digital society sandbox у Таллінні.

Зеленський заявив, що глобальна ціль його команди - побудувати країну з добре розвиненою цифровою економікою. "Нині законодавчий процес в Україні хтось називає "шаленим принтером", "турборежимом", через неймовірну кількість законів, які ми ухвалюємо. За два з половиною місяці ми ухвалили 82 закони. Це покращує бізнес-клімат в Україні. І потроху боремося з корупціонерами, дуже серйозно", - сказав він.

Зеленський зазначив, що часом для радикальних змін в країні потрібна радикальна швидкість. "Це стосується і протидії корупції, і системи eHealth і диджиталізації загалом", - зазначив він.

За словами президента, запущений недавно його командою проект Lift має об'єднати фахівців із інноваціями та забезпечити швидкі зміни в країні, її подальший успішний розвиток.

Крім того, в Таллінні Зеленський ознайомився з системою електронного адміністрування e-Estonia та оглянув виставковий павільйон відкритого у 1999 році Естонського центру систем електронного адміністрування.

Директор центру Ліна-Марія Лепік розповіла про проекти, які реалізуються за допомогою е-Estonia. Естонія почала впроваджувати цифрові сервіси у 1994 році. Нині 99% державних послуг у цій країні надають онлайн.

Лепік розповіла про систему E-residence, яка допомагає спростити отримання посвідки на проживання в Естонії. Також вона акцентувала увагу на безпеці зберігання інформації.

"Важливим є децентралізація інформації, щоб всі дані не зберігалися в одній "хмарі", - зазначила вона.

Зеленський також випробував систему KISS (Keep it simple and short) - сервіс, який спрощує надання інформації в системі електронних послуг Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА