19:52 26.11.2019

У розслідуванні проти Порошенка влада повинна зробити більше ніж можливо для дотримання норм і правил

2 хв читати
У розслідуванні проти Порошенка влада повинна зробити більше ніж можливо для дотримання норм і правил

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас заявляє, що чинна влада повинна зробити "все можливе і навіть більше, ніж можливо" для дотримання всіх норм і правил під час розслідування справ, відкритих проти п'ятого президента України Петра Порошенка.

Відповідаючи на питання про заяви партії "Європейська солідарність" про політичні репресії в Україні, Маасікас в інтерв'ю виданню "Українська правда" сказав, що подібних заяв не чув і поки що ні зустрічався з лідером "Євросолідарності" Петром Порошенком. Що стосується розслідування, яке веде Державне бюро розслідувань, то Європейський Союз стежить за його розвитком.

"Ми будемо стежити за тим, як розвивається ця справа. Зрештою, ніхто не може бути вище закону. При цьому нова влада, наскільки мені відомо, відмінно знає про політичну і юридичну чутливості розслідування щодо екс-президента. Що тут необхідно зробити не просто все можливе для дотримання всіх норм і правил, але навіть більше, ніж можливо. І наскільки я розумію, влада все це прекрасно усвідомлює", - підкреслив Маасікас.

Він також заявив, що стежить за скандалом навколо аудіозаписів, на яких глава ДБР Труба обговорює переслідування Порошенка з головою Офісу президента Андрієм Богданом.

"За цією історією ми, звичайно ж, теж уважно стежимо. І тут я можу лише звернути увагу української влади на слова найбільшого друга України в ЄС, Дональда Туска, який зробив заяву з цього приводу", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск на конгресі Європейської народної партії в Загребі висловив глибоку стурбованість у зв'язку з ознаками відновлення політично мотивованих переслідувань в Україні.

Державне бюро розслідувань веде 13 кримінальних справ, в яких фігурує Порошенко. Серед них справа про перехід українських кораблів через Керченську протоку, що спричинило ескалацію конфлікту з РФ, введення воєнного стану на території України з метою можливої узурпації влади, справа про захоплення державної влади, справа про втрату матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю, низка справ про зловживання службовим становищем та фінансових махінаціях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА