13:40 28.11.2019

НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесмену Альперіну

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесмену Альперіну

За погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вручили повідомлення про підозру одеському бізнесменові Вадиму Альперіну, причетному до організації злочинної схеми, пов'язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook у четвер.

Дії підозрюваного, якого слідство вважає організатором зазначеного корупційного правопорушення, визначено за ч.1 ст.255, ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У САП зазначили, що на сьогодні вже 11 особам повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Зловмисники, задіяні у реалізації корупційної схеми щодо махінацій із розмитненням товарів, що імпортуються в Україну, своїми діями завдали інтересам держави більше ніж 77,7 млн грн збитків.

Як повідомлялося, Альперіна затримали детективи НАБУ 24 листопада 2017 року. Як заявили правоохоронці, підприємець пропонував співробітникові бюро неправомірну вигоду розміром $800 тис. за припинення розслідування кримінального провадження, в рамках якого було накладено арешт майже на 450 млн грн коштів, підконтрольних Альперіну. Печерський районний суд Києва заарештував Альперіна на два місяці з можливістю внесення застави розміром 21 млн грн. Пізніше Апеляційний суд зменшив розмір застави до 141 тис. грн. Після внесення застави Альперін вийшов на свободу.

26 листопада 2019 року співробітники НАБУ і САП затримали 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. За припущеннями ЗМІ, обшуки й затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні", - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ.

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА