15:27 29.11.2019

Декілька нардепів від "Слуги народу" взяли на себе зобов'язання підтримати переведення у ДБР команди, яка розслідувала "майданівські справи"

2 хв читати
Декілька нардепів від "Слуги народу" взяли на себе зобов'язання підтримати переведення у ДБР команди, яка розслідувала "майданівські справи"

Декілька народних депутатів фракції "Слуга народу" мають намір проголосувати за переведення команди слідчих, які розслідують справи про злочини під час Революції гідності, у Державне бюро розслідувань (ДБР) і закликають адвоката Євгенію Закревську та українців, які приєдналися до неї, припинити оголошене голодування.

"Українці завжди програвали, коли не могли домовитися. Давайте вчитися будувати довіру. Якщо ви народний депутат і підтримуєте цю позицію - поставте у коментарях "+" і затегайте колег", - написав нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський на своїй сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, нардепам пропонується підтримати правку до законопроекту №2116 "Про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", згідно з якою для забезпечення безперервності та ефективності досудових розслідувань слідчих органів прокуратури прокурорів може бути переведено за їхньої згоди у ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, якщо вони щонайменше чотири місяці поспіль входили до складу груп слідчих або прокурорів у кримінальних провадженнях щодо подій, які мали місце під час мирних акцій протесту в період з 21 листопада 2013 до 22 лютого 2014 року, які підлягають передачі за підслідністю в ДБР, але не пізніше 11 січня 2020 року.

Під постом Монастирського на цей момент залишили позначки "+" вже 26 народних депутатів від "Слуги народу", зокрема Альона Шкрум, яка висловила переконання, що ініціатива набере 226 голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА